Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2023 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ триває – свіжі карти боїв
5

Збройні сили України продовжують контрнаступ на фронті на Донбасі, де просунулися під Бахмутом. Українські воїни атакували також ворожі позиції на кордоні Запорізької та Донецької областей.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

Російські війська здобули незначну перевагу в районі Куп'янська та продовжили наземні атаки вздовж лінії Сватове – Кремінна. Геолокаційні кадри від 19 червня демонструють, що армія РФ просунулася до північної частини Вільшани, що приблизно у 15 км на північний схід від Куп'янська.

Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського в 15 км на північний захід від Сватового, Ямполівки в 17 км на захід від Кремінної, а також Торського, Діброви, Григорівки та Спірного.

Росіяни ведуть активні наступальні дії на лінії Куп'янськ – Лиман, намагаючись повернути собі ініціативу. Підрозділи 76-ї гвардійської повітряно-десантної (ВДВ) дивізії вели наступальні дії під Кремінною. ЗСУ тим часом безуспішно намагалися прорвати російську оборону в районі Кремінної.

Міністерство оборони Росії заявило, що підрозділи Центрального угруповання військ відбили три українські диверсійні групи на захід від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень контрнаступу ЗСУ "прибрали" 4,6 тис. росіян

ЗСУ контрнаступають, а російські війська здійснюють обмежені наземні атаки поблизу Бахмута. Українські війська просунулися поблизу Краснополівки в 12 км на північний схід від Бахмута і здійснили додаткові атаки поблизу Берхівки, що в 6 км на північ від міста-фортеці, а також Ягідного, Кліщіївки, Курдюмівки й Озарянівки.

ЗСУ відбили обмежені наступальні дії росіян поблизу Оріхово-Василівки в 11 км на північний захід від Бахмута.

Російські та українські війська здійснили обмежені атаки на лінії Авдіївка – Донецьк і досягли там 19 червня незначних успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 червня, показують, що і українські, і російські війська просунулися поблизу Побєди. Тобто ЗСУ просувалися на південний схід від Побєди, а російські – на південь від населеного пункту.

Окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки, що приблизно 30 км на південний захід від Донецька.

Армія РФ атакувала поблизу Водяного в 7 км на південний захід від Авдіївки та Степового. Українські воїни незначно просунулися поблизу Веселого в 3 км на північний схід від Авдіївки.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 18 червня, видно, як російські війська використовують танк Т-54 або Т-55 як бортовий саморобний вибуховий пристрій (ВБІП) поблизу Побєди. Українські сили знищили танк до того, як він досяг українських позицій. Російські війська раніше використовували старіші машини.

Розпочалася 482-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулося 45 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ триває – свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути