Ексклюзиви
субота, 11 травня 2019 14:56

Кому в першу чергу видадуть російські паспорти

Кому в першу чергу видадуть російські паспорти
Телеканал 24

Видача російських паспортів мешканцям окупованих територій Донецької та Луганської областей в першу чергу стосуватиметься так званих "силових структур" окупаційних адміністрацій.

Про це заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

"Є підстави стверджувати, що в першу чергу паспортизація буде проведена в т. зв. "силових структурах" окупаційних адміністрацій. Відтак, і де-факто і де-юре, застосування зброї на незаконно окупованих територіях буде здійснюватися громадянами Російської Федерації, які відтепер матимуть російські паспорти", – йдеться на сайті Міноборони.

Це стало предметом серйозної уваги під час засідання Ради безпеки ООН. Підсумком цього стало засудження таких протиправних дій і заклик до Російської Федерації розв'язувати всі питання саме в руслі міжнародного права. Крім того, противник продовжує грубо порушувати Мінські домовленості, додав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зробили життя нестерпним: на Росію посипалися чергові звинувачення

"Якщо взяти характеристику останнього місяця, то по силах ООС масовано застосовувалася і ствольна артилерія, і міномети. Тенденції набуває застосування протитанкових ракетних комплексів, особливо там, де цілі в тактичній глибині дозволяють здійснювати ефективні пуски. Загрозою є факт того, що активно застосовуються снайперські дії", — сказав Петренко.

Окупаційна влада на Донеччині почала збирати заявки місцевих жителів на отримання російських паспортів. Процесу активно сприяє російська пропаганда.

Факт збору заявок зафіксували спостерігачі ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Кому в першу чергу видадуть російські паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути