Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 12:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир "Азову" назвав найслабше місце російської армії

Командир "Азову" назвав найслабше місце російської армії
Росіяни стерли свої кадрові частини в Україні в нуль. Фото: eastnews.ua

Росіяни стерли свої кадрові частини в Україні в нуль. Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення 24 лютого, окупанти думали, що далеко зайдуть, а всі просто піднімуть руки й здадуться.

Командир 3-ї штурмової бригади, засновник "Азову" та колишній народний депутат Андрій Білецький розповів, з якими проблемами зараз стикаються росіяни, передає "Українська правда".

"Наразі в окупантів немає ні сержантського корпусу, ні молодших офіцерів з досвідом. Війна пішла, зі зрозумілих причин, не по їхньому сценарію. І замість того, щоб це швидко зрозуміти, мобілізувати населення, до армії призивати. Або навпаки зробити ці кроки, які вони потім все одно зробили (втеча з-під Києва, втеча з-під Харкова), вони замість цього кричали: вперед, вперед, вперед. І повністю стерли свої кадрові частини. От прямо стерли їх, як об наждачний папір - в нуль", - зазначив він.

Ті з росіян, хто тепер потрапляє на фронт по скорочених курсах, - дуже швидко або стають інвалідами, або помирають. У них не відбувається накопичення досвіду. Вони не стають професійнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розказали про ситуацію на фронті біля Авдіївки

"Я весь час спостерігаю одне і те ж: сухопутні війська РФ, особливо в таких складових як піхота, танки, бронетехніка - стабільно погані. Від літа минулого року вони стабільно погано воюють. І вони нічого з цим поробити не можуть. І не думаю, що зможуть. Тобто у них ростуть інші напрямки: по РЕБу вони стали набагато потужніші, по безпілотних системах, артилерія якісна достатньо. Авіацію стали в рази ефективніше застосовувати. Але оця складова в них мертва, і такою вона й буде", - пояснив командир "Азову".

Білецький також додав, що мотивація окупаційних військ - надзвичайно слабка.

"Середня температура по палаті для них дуже погана. Втечі періодичні", - резюмував військовий.

Російський диктатор Володимир Путін змінив риторику щодо наступу окупантів на Авдіївку. Росіяни в інформаційному просторі зменшують очікування з приводу просування загарбників на фронті в Україні.
Зараз ви читаєте новину «Командир "Азову" назвав найслабше місце російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути