середа, 27 грудня 2017 11:37

Колона із полоненими вирушила на місце обміну
5

Валерія Лутковська і Ірина Геращенко із представниками Червоного Хреста
Фото: facebook.com
Група для обміну полоненими
Група для обміну полоненими
306 полонених для обміну на українців
Група для обміну полоненими

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста поспілкувалися в конфіденційному режимі з особами, яких обміняють на українців.

"З самого ранку разом з омбудсменом Валерією Лутковською, представниками СБУ, прокуратури, іншими задіяними особами відвідали місця, де представники МКЧХ змогли безперешкодно поспілкуватися з тими, кого буде передано задля звільнення наших хлопців. МКЧХ підтвердили, що з усіма могли поспілкуватися в конфіденційному режимі", - зазначила в соцмережі Ірина Геращенко, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Також Геращенко повідомила, що проконтролювали формування колони, яка скерована до місця звільнення заручників.

"Сформована колона з особами зі списку 306 вже рухається у супроводі представників МКЧХ. Тримаємо кулаки, молимося і працюємо - щоб все відбулося", - написала Геращенко.

На Донбасі о 13:00 має відбутися наймасштабніший і єдиний обмін заручниками цього року. Бойовики обіцяють віддати 74 українців. Натомість мають отримати 306 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін полонених відбудеться на КПВВ "Майорськ".

У Facebook анонсували акцію "Зустрінь своїх", метою якої є підтримка звільнених з полону українців, яких сьогодні повинні обміняти на Донбасі. В рамках заходу люди самостійно організовуються, щоб групами виїжджати в "Бориспіль".

Зараз ви читаєте новину «Колона із полоненими вирушила на місце обміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути