Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 17:49

"Ковбаска з України" й російські ялинки: як у ДНР і ЛНР готуються до новорічних свят

"Ковбаска з України" й російські ялинки:  як у ДНР і ЛНР готуються до новорічних свят
Головна новорічна ялинка ДНР. Жителі окупованих територій ладні витратити на новорічне святкування всю готівку. Фото: Depo.ua

Жителі окупованої Донеччини за продуктами до новорічного столу їздять на підконтрольну Україні територію. А на новорічні закупки готові витратити всі гроші.

Як в ЛНР і ДНР готуються до свят показали журналісти "Радіо "Свобода".

Найбільший попит на ялинки. "Нехай приходять люди! Чекаємо. Вартість ялинок – 400 рублів (близько 190 грн. – ред.), є за 550 (близько 260 грн. – ред.). Ось така красунька коштує 400 рублів. Розпродаж! Маленькі ялинки пропонуємо по 250 рублів (близько 120 грн. – ред.), навіть по 200 (близько 95 грн. – ред.), буває, скидаємо ціну. Гілочки у нас по 50 рублів (близько 24 грн. – ред.), є по 25 (близько 12 грн. – ред.)" – каже чоловік, який продає у центрі Донецька ялинки.

У Луганську за півтораметрову сосну продавці просять від 190 до 280 грн. Їх привозять із Росії. Дерева подобаються не всім.

"Раніше були із довгими голками і зелені", - скаржаться покупці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережу виклали фото відкриття новорічної ялинки в ЛДНР

"Можна не шукати. Ось це все – російське. Наше згоріло 2014 року. Є тільки гілки, а молодняк весь згорів", – пояснюють продавці.

На новорічних стравах не економлять. Ладні витратити всі гроші.

"Ковбаску привезла, кажу чесно, з України, "Президентську". Ікри трошки купила лососевої, рибки купила", – каже мешканка Донецька.

Люди готують салати, картоплю, м'ясо, олів'є, салат "Мімозу", холодець та оселедець під "шубою".

У мережі показали, як до Нового року готується окупована Макіївка. Українців уразила погано прибрана ялинка й обшарпаний Будинок культури.

Зараз ви читаєте новину «"Ковбаска з України" й російські ялинки: як у ДНР і ЛНР готуються до новорічних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути