середа, 12 травня 2021 07:50

Як минула доба на передовій

Як минула доба на передовій
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 11 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. На обстріли противника наші військові відкривали вогонь у відповідь, повідомили в штабі ООС.

Поблизу Новогордського окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а у районі селища Калинове-Борщувате – з мінометів 82-го калібру та автоматичних станкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від вибухів по стінах пішли тріщини. Життя пролетіло перед очима" - як українка втекла від війни у Польщу

Неподалік Новоселівки та Південного противник застосував у напрямку позицій наших захисників станкові протитанкові гранатомети. У передмісті Водяного ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а біля Лебединського – зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Окрім цього, у напрямку Південного російські окупанти дистанційно мінували позиції з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Станом на ранок 12 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

На Донбасі затримали представника ДНР, який намагався провести розвідку на місцевості на лінії зіткнення. Він визнав свою причетність до незаконних угрупувань. Затриманий бойовик - уродженець Горлівки, що на Донеччині. Його завдання полягало в отриманні інформації про розташування, сили і засоби українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Як минула доба на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути