субота, 18 серпня 2018 17:08

До сепаратистів потрапив у 15-річному віці: вражаюча історія юного бойовика

До сепаратистів потрапив у 15-річному віці: вражаюча історія юного бойовика
На Донбасі затримали бойовика, який став учасником незаконного військового формування у 15-річному віці. Фото: Sprotyv

Співробітники Служби безпеки України затримали учасника самопроголошеної "ДНР", який приєднався до сепаратистів у 15-річному віці.

Озброєний автоматом старшокласник ніс службу на блокпосту та патрулював вулиці міста Часів Яр. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"Силовики встановили, що юнак з Донеччини в 2014 році, під впливом проросійської пропаганди та обіцянок отримання матеріальної вигоди, добровільно приєднався до НЗФ "ДНР" ", - йдеться в повідомленні.

Затриманий патрулювава місто, та доправляв до місцевого штабу "ДНР" порушників так званого комендантського часу. Як зазначили в ООС, з початком звільнення українськими військами міст від членів проросійських бандформувань, неповнолітній юнак терміново полишив лави бойовиків та вирішив на деякий час поїхати з міста.

Проти юнака відкрили кримінальне провадження за фактом створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Затриманий співпрацює зі слідством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп розповів, як Кремль планує вплинути на вибори в Україні

Служба безпеки України показала свідчення затриманого в серпні бойовика. Ним виявився громадянин Республіки Білорусь, який у 2014 році вступив до сепаратиського батальйону "Сомалі".

Зараз ви читаєте новину «До сепаратистів потрапив у 15-річному віці: вражаюча історія юного бойовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути