Ексклюзиви
субота, 30 грудня 2017 10:13

"Їх очікує слідство і суд" - Тука про звільнених бранців, яких підозрюють у дезертирстві

"Їх очікує слідство і суд" - Тука про звільнених бранців, яких підозрюють у дезертирстві
Хвиля "влада саджає патріотів" - не пройде: Тука розповів, що буде зі звільненими заручниками. Фото: 112.ua

Серед звільнених полонених є 14 людей, щодо яких порушені кримінальні провадження по різних статтях, у тому числі - тяжких.

Про це написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, на своїй сторінці в Facebook.

"Зі складними почуттями дивився, як, після звільнення полонених, зустрічаючі скандували "герої-герої". Дуже небагато людей знають, що серед звільнених є 14 людей, щодо яких порушені кримінальні провадження по різним статтям. В тому числі - тяжким. Дуже не хотілось псувати святковий настрій країни реальністю війни. Але, в мережі вже побратими і командири цих військових почали розповсюджувати інформацію про "героічні подвиги" своїх вчорашніх товаришів", - розповів він.

Тука відзначив, що навіть зі злочинами, полонені - громадяни нашої держави. І їх очікує слідство і суд.

"Тим ми і відрізняємось від ОРДЛи, що у нас панує закон і всі громадяни мусять відповідати перед законом. Хочу попередити псевдо-патріотів: ваша хвиля "влада_саджає_патріотів" не пройде! Надто багато реальних воїнів знають правду і не будуть мовчати. Навпаки, вони вже зараз вимагають притягнення до відповідальності цих людей", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 14 звільнених заручників заведені справи за дезертирство - Бірюков

За його словами, у разі доведення їхньої провини в суді, вони будуть відбувати належне покарання, ане сидіти "на подвалі".

"Цей факт свідчить лише про єдине: війна не робиться в білих рукавичках. Серед тисяч справжніх захисників, які заслуговують нашої довічної шани та поваги, є і такі, про яких йде мова: алкаші, труси, зрадники, мародери. Це війна, а не пригодницький кінофільм", - відзначив він.

Служба безпеки України затримала бойовика ЛНР, який катував українських заручників. Затриманого звуть Олександр Жмурин, за повідомленням 24 каналу. Народився на Луганщині. Входив до незаконних збройних формувань терористів "Рим" та "1-а козача сотня ім. С. Синельникова". Був особистим помічником ватажків угруповань.

Зараз ви читаєте новину «"Їх очікує слідство і суд" - Тука про звільнених бранців, яких підозрюють у дезертирстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути