вівторок, 23 липня 2019 23:00

"Хапались за життя зубами" - розповіли про військових, які підірвалися на Донбасі

"Хапались за життя зубами" - розповіли про військових, які підірвалися на Донбасі
Лікар розповів про військових, які підірвалися на вибухівці. Фото: Novynarnia

В мережі розповіли подробиці трагедії на Донбасі 21 липня, коли на вибуховому пристрої підірвалися 4 бійця Збройних сил України.

В результаті вибуху Семен Румигін і Микита Скітченко загинули, ще двоє військових - Денис та Ростислав отримали поранення. Про це в Facebook написав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова Сергій Риженко.

"Стікаючи кров'ю, хапаються за життя зубами. Населений пункт Щастя, 08:30 ранку, група бійців відомою дорогою поверталася зі служби. Першим йшов Микита, родом з Луганської області, раптово вибух, йому відірвало ногу. Зубами дістав джгут, накладаючи його на ногу. Дениса і Ростислава відкинуло вибуховою хвилею, зірвало каски. Вони наші земляки, родом з Дніпропетровської області (з Павлограда і Марганця)", - розповів Риженко.

Як зазначив лікар, Денис встиг зробити Микиті ін'єкцію знеболювального, а Семен постарався евакуювати пораненого, але при спробі винести бойового друга стався другий вибух. У результаті два бійці загинули на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики порушили "хлібне перемир'я"

"Денис і Ростислав з контузіями і акубаротравмою доставлені на батьківщину в Мечникова. Кращі лікарі відновлюють слух, наслідки контузії і душевну рівновагу. Вони щохвилини згадують страшну картину цього дня", - розповів лікар.

21 липня 0 8:25 на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою окупантів, підірвалися військовослужбовці 25-ї повітрянодесантної бригади солдат Семен Румигін, 22 роки, і солдат Микита Скітченко, 19 років. Ще двоє військовослужбовців дістали поранення, вони госпіталізовані.

Зараз ви читаєте новину «"Хапались за життя зубами" - розповіли про військових, які підірвалися на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути