Ексклюзиви
субота, 10 вересня 2022 10:42

"Хотів би вже завтра" – Гайдай розповів про деокупацію Луганщини

"Хотів би вже завтра" – Гайдай розповів про деокупацію Луганщини
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай каже, що деокупація Луганщини не буде швидкою. Фото: pravda.com.ua

Деокупацію Луганщини побачимо обов'язково. Але це відбудеться не так швидко, як хотілося б.

Про терміни контрнаступу на цьому напрямку поки говорити складно. Адже триває війна, а не "якась коротка спецоперація на маленькій частині Луганщини, Харківщини чи Херсонщини". Про це у коментарі "Фабриці новин" розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами слід розуміти, що проти України воює ворог, який і фінансово, і технічно переважає.

"Єдине, дякувати Богу, що корупція у них величезна. І їхня корупція нам допомагає. Шойгу взагалі треба пам'ятник поставити, бо стільки грошей, скільки він вкрав, замість того, щоб модернізувати армію – нам це дуже допомогло", – сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З'явилися непогані перспективи для ЗСУ" – Гайдай розповів про бойові дії на Луганщині

Він розповів, що хотів би, аби визволення Луганщини почалось "вже завтра".

"Але як людина, яка має певний державний статус і розуміє певні військові нюанси, скажу, що деокупація Луганської області не буде скоро. Вона відбудеться обов'язково, але нам не потрібно покласти величезну кількість наших воїнів для того, щоб поставити галочку, що ми деокупували частину Луганщини. Нам потрібно виграти війну в цілому. Під нашою перемогою мається на увазі і деокупація Луганщини", – наголосив Гайдай.

За його словами, через величезну щільність обстрілів пріоритетом після вигнання загарбників буде розмінування територій. Тільки потім можна буде приступати до відновлення інфраструктури та житла.

У тимчасово окупованому місті Кремінна на Луганщині російські військові зазнали втрат в живій силі та техніці після кількаденної "бавовни". Втрати ворога становлять до 400 осіб особового складу.

Росіяни підтягують до тимчасово окупованого Сватового на Луганщині додаткові резерви, аби спробувати зупинити контрнаступ Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Хотів би вже завтра" – Гайдай розповів про деокупацію Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути