Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 18:29

"Головне, як Росія поведе себе після виборів" - стало відомо, чого чекати Україні

"Головне, як Росія поведе себе після виборів" - стало відомо, чого чекати Україні
Для України визначальним стане те, як поведе себе країна-агресор після президентських виборів. Фото із вільних джерел.

Вибори президента Росії становлять велику загрозу для України навіть після їх проведення.

"Зараз головне те, як Росія поводитиме себе після виборів, - каже Gazeta.ua 47-річний Богдан Петренко, політолог, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму. - З одного боку маємо Путіна, на якого тисне весь західний світ. Але робить це якось не дуже цілеспрямовано.

Путін розуміє, що цей термін може стати для нього крайнім. Для нього важливо досягнути своєї цілі – розбудувати імперію. Буде продовжувати формувати колонії. Перший шлях – воєнний. Другий – шлях внутрішньої окупації. У нашому випадку – це прихід до влади в Україні проросійських сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко назвала винних у початку війни на Донбасі

Ще одна важлива загроза – терористична активність в Україні. Путін хоче показати Заходу, що Україна не справляється з жодним із своїх обов'язків, не може гарантувати своїм громадянам безпеку. Терористичні атаки не можуть відбуватися масово і криваво, бо призведуть до об'єднання народу довкола проукраїнського лідера. Швидше за все, теракти будуть точковими, не масовими. Можливі навіть персональні вбивства. Я не бачу осіб, які зараз в Україні можуть загрожувати російській державності. Все відбудеться методом "російської рулетки" - на кого випаде, на того і здійснять замах", - розповів експерт.

Раніше політолог говорив про те, що вибори президента Росії та наступ російських військ з боку Криму можуть стати основними загрозами для України найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «"Головне, як Росія поведе себе після виборів" - стало відомо, чого чекати Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути