Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2022 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив українців про нові ракетні удари Росії

Генштаб попередив українців про нові ракетні удари Росії
10 жовтня російські терористи завдали понад 61 ракетний та 32 авіаційних удари по Україні. Фото: ДСНС України

Загроза завдання Росією ракетних ударів по критичній інфраструктурі та мирних кварталах України залишається.

Також ворог не полишає спроб утримати тимчасово захоплені території. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 11 жовтня.

"Окупанти обстрілюють позиції наших військ, зосереджують зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони, намагаються вести наступальні дії на окремих напрямках", – йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, росіяни упродовж 10 жовтня завдали понад 61 ракетний та 32 авіаційні удари по Україні, 92 рази обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура більш як 30 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Загинули та були поранені мирні громадяни України.

"73 повітряні цілі було знищено підрозділами протиповітряної оборони на різних напрямках, з них – 46 крилатих ракет та 27 безпілотних літальних апаратів", – додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Справжнє обличчя Росії" – Зеленський показав наслідки російських ударів по Україні

На Сіверському напрямку противник гатив із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Янжулівка, Тимоновичі, Михальчина Слобода Чернігівської області та Білопілля і Миропілля Сумської області.

На Слобожанському напрямку – з артилерії та танків у районах населених пунктів Івашки, Стрілеча, Гурівка, Кам'янка, Дворічна, Стельмахівка, Борщова, Сотницький Козачок, Гур'їв Козачок, Козача Лопань, Вільхуватка та Чугунівка.

На Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, вздовж всієї лінії зіткнення.

Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Новоєгорівка, Райгородок, Першотравневе, Новолюбівка, Макіївка, Нове, Зарічне, Терни, Серебрянка та Григорівка.

На Бахмутському напрямку ворог вгатив по районах населених пунктів Сіверськ, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Курдюмівка, Нью-Йорк, Красна Гора, Часів Яр, Яковлівка, Зеленопілля та Одрадівка.

В Генштабі зазначили, що на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив.

Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Невельське, Залізничне, Білогірʼя, Времівка, Зелене Поле, Новосілка, Щербаки, Новопіль, Новомиколаївка, Гуляйпільське, Дорожнянка, Темирівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку противник посилив обстріли з танків та артилерії різних типів. Атаки зазнали райони населених пунктів Вищетарасівка, Новокиївка, Правдине, Мирне, Тернові Поди, Любомирівка, Широке, Киселівка, Червона Долина, Благодатівка, Давидів Брід та Нова Кам'янка.

Уранці 10 вересня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по понад 20 населених пунктах в Україні, завдали понад 84 ракетних та авіаційних ударів. Росіяни обстріляли 12 областей.

Від ракетних ударів у Києві загинули п'ятеро людей, постраждали 45 житлових будинків. На Дніпропетровщині загинули четверо людей.

Українців закликали обмежити споживання електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив українців про нові ракетні удари Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути