четвер, 07 березня 2019 18:30

Гендерна рівність в армії: в ЗСУ розповіли про нові посади для жінок

Гендерна рівність в армії: в ЗСУ розповіли про нові посади для жінок
З початку війни на Донбасі загинуло 6 жінок-військовослужбовиць. Фото: Etcetera Media

В Міністерстві Оборони України збільшили список військових спеціальностей для жінок на 100 пунктів.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає 112канал.

"За час війни з російською ордою 166 військовослужбовців-жінок отримали бойові державні нагороди, 1,5 тис. Отримали нагороди, відзнаки МО, більше тисячі — відмінності начальника Генштабу. Я хотів би звернути увагу, що за цей час понад 7 тис. Військовослужбовців-жінок стали учасниками бойових дій. Ви мужньо і героїчно захищаєте нашу країну, її територіальну цілісність", - сказав міністр.

Він також зазначив, що 3,5 тис. жінок наразі виконують бойові завдання на Донбасі.

"З 26 тис. 3,5 тис. офіцерами і виконують бойові завдання як на сході України, так і за призначенням ... Я дякую вам за те, що ви поміняли думку про службу в армії жінок. Тому що існувала думка, що жінки в армії служать на посадах, пов'язаних із забезпеченням тилових підрозділів. Але за останній час список спеціальностей, за якими жінки проходять службу в армії, збільшився на 100 пунктів ", - додав Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООС провели "перепис" жінок-військовослужбовиць

Полторак також наголосив на тому, що в результаті російської агресії загинуло 6 жінок-військовослужбовців. Він назвав їх імена та вшанував їх пам'ять хвилиною мовчання.

Так, за 5 років війни загинули Хорунжа Наталія Олександрівна, Вовк Алла Юріївна, Носкова Катерина Володимирівна, Галицька Сабіна Станіславівна, Бакланова Олеся Олександрівна та Петрик Віра Іванівна.

27 жовтня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у ЗСУ та інших військових формуваннях". Документом скасовуються необґрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.

Зараз ви читаєте новину «Гендерна рівність в армії: в ЗСУ розповіли про нові посади для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути