Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 12:12

"Фенікс" проти Vodafone: стало відомо, як терористи використовують мобільний зв'язок на Донбасі

"Фенікс" проти Vodafone: стало відомо, як терористи використовують мобільний зв'язок на Донбасі
На "Феніксі" заробляє "міністр фінансів" терористів ДНР Ташкент - експерт. Фото: Официальный сайт ДНР

У терористичній ДНР так званий "міністр доходів і зборів" Олександр Тимофєєв, більш відомий, як "Ташкент", особисто зацікавлений у відключенні мобільного оператора "Vodafone-Україна".

Про це повідомив координатор центру "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жителі окупованої Горлівки ловлять мобільний зв'язок

"У ДНР зростає невдоволення ситуацією, пов'язаною з припиненням роботи мобільного оператора "Vodafone-Україна". У той же час, за даними групи ІС, дана ситуація пов'язана з позицією "міністра доходів і зборів ДНР" А. Тимофєєва ( "Ташкент"), який особисто зацікавлений у відключенні зазначеної мобільної мережі, оскільки отримує частину прибутку від оператора окупантів "Фенікс"", - написав Тимчук.

У терористів повідомили, що 80 тисяч сім-карт "Фенікса", підконтрольного бандформуванню ДНР, надійшли у продаж в середу. За січень продано 170 тисяч карт оператора. Зазначається, що "Фенікс" був запущений в ДНР у 2015 році, на базі захопленого обладнання українського оператора "Київстар".

11 січня зв'язок українського оператора Vodafone в районах під контролем угруповань ЛДНР зник через пошкодження магістрального кабелю.

19 січня Vodafone вдалося завершити ремонтні роботи в районі міста Щастя Луганської області та повернути зв'язок в Луганськ та інші непідконтрольні населені пункти області. Відновити зв'язок у Донецьку в українського оператора не вийшло. У Донецьку мережа не піднімається. Причина невідома - чи обладнання виведено з ладу, або немає енергопостачання.

Зараз ви читаєте новину «"Фенікс" проти Vodafone: стало відомо, як терористи використовують мобільний зв'язок на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути