Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 09:42

"Європа втомилась від санкцій" - експерт зробив невтішний прогноз щодо війни на Донбасі

"Європа втомилась від санкцій" - експерт зробив невтішний прогноз щодо війни на Донбасі
Експерт розповів, як змінилось ставлення Європи до конфлікту на Донбасі. Фото: weaponews.com

У вирішенні конфлікту на Донбасі Європейські країни більше тиснутимуть на Україну, а не на Росію.

Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці в Facebook.

"Берлін наполягає, щоб Україна створила всі умови для повернення Росії. Тому що, як вважають німці, це покращить обмін інформацією між ворогуючими сторонами. На думку німецької сторонни, саме Україна має переконати російський уряд, щоб Росія знову брала участь в СЦКК", - написав Снєгирьов.

За його словами, у Німеччини специфічне ставлення до проблеми в Україні попри всі красиві дипломатичні заяви Ґабріеля Зіґмара, що конфлікт на Донбасі не забутий.

"Насправді Україні дають зрозуміти, що їй доведеться все вирішувати сам-на-сам з РФ. Ніякої летальної зброї, спостерігачів з країн Заходу і європейців у складі миротворчої місії ООН. Оскільки Росія виступає категорично проти присутності в місії війск НАТО", - додав він.

На думку військового експерта, відносним позитивом можна вважати заяву Ґабріеля, що Німеччина підтримує сценарій розміщення миротворців по всій окупованій території Донбасу.

"Свого часу, таку заяву зробив Путін після телефонної розмови з "подругою Меркель". Однак потім пролунала заява російського МЗС, що Москва не віддасть контроль над кордоном. Не повинно бути рожевих окулярів, що Німеччина займе проукраїнську позицію. Берлін сприятиме налагодженню контактів з РФ, поверненню їхніх спостерігачів у СЦКК. Але тиснутиме на Україну, щоб ми виконали політичну частину "Мінська": прийняли закони про загальну амністію бойовиків, проведення місцевих виборів, особливий статус ОРДЛО", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як російські офіцери на Донбасі збираються зустріти американські Javelin

Крім того, Снєгирьов відзначив, що німецький бізнес "стомився від санкцій" і не бачить сенсу для їхнього продовження.

"Глава німецької компанії Adidas Каспер Рорстед вже встиг заявити, що Європі потрібно поліпшити відносини з Москвою. Він наголосисв, що не закликає Євросоюз до зняття санкцій проти Росії, але водночас вважає, що слід знайти рішення щодо зняття напруженості у відносинах з Москвою. Практично Україну ставлять перед фактом, що вона має піти на поступки за рахунок власних національних інтересів", - резюмував він.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель і держсекретар США Рекс Тіллерсон підтримали розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. Ґабріель зазначив, що між ним та Тіллерсоном існує згода у питанні розгортання блакитних шоломів.

Зараз ви читаєте новину «"Європа втомилась від санкцій" - експерт зробив невтішний прогноз щодо війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути