Ексклюзиви
четвер, 13 квітня 2017 18:30

"Якби притягнув до Берліна російського спецназівця, все одно б не повірили" - Жемчугов розповів про лікування в Німеччині

На лікування луганського партизана Володимира Жемчугова німці витратили €150 тис.

Про це він розповів Gazeta.ua після того, як днями повернувся з Німеччини.

"Коли відправили у Німеччину на лікування, зрозумів: країна мною опікується.

Німецькі лікарі сказали, що повинні зробити таким, який був до війни. Мені це дуже сподобалося. Я одночасно лікувався в кількох відділеннях. Робили операції на животі і вусі. Лікували очі. Німці взялися за всі мої проблеми одночасно. Німецький уряд витратив на моє лікування 150 тисяч євро платників податків. Зробили вісім різних операцій і протези. Наступі дві операції зроблять за рік і за два. Непогано бачу правим оком, можу навіть читати на планшеті заголовки новин. У лівому тільки почали з'являтися кольори. Раніше бачив лише чорно-білі сутінки. Сутінки почали переходити у світанок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав причини запеклих боїв під Маріуполем

Автор: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua
  Володимир Жемчугов
Володимир Жемчугов

У Німеччині часто зустрічався з політиками. Їздив до Берліна, Штутгарта, Гессена. І всі цікавляться, чи є у нас докази, що Boeing 777 у липні 2014-го збили росіяни? Чи є на Донбасі російські війська? "Якби навіть я викрав одного російського спецпризначенця й перетягнув його волоком на наш бік, привіз до вас до Берліна, - казав їм, - і він би розповів усе - з якого підрозділу, де воював в Україні, скільки йому платили в російській армії, - ви б все одно, нічого, крім висловлення стурбованості, не зробили б. Путін скаже, що той спецпризначенець звільнився з армії і пішов воювати добровольцем". У відповідь німці мовчали", - сказав він.

Володимир Жемчугов перед тим, як потрапив до полону, був важко поранений. Втратив обидві руки і зір. Звільнили його 17 вересня 2016 року.

Інтерв'ю з луганським партизаном про перебування в полоні читайте в наступному числі журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Якби притягнув до Берліна російського спецназівця, все одно б не повірили" - Жемчугов розповів про лікування в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути