пʼятниця, 25 травня 2018 14:48

ЄС та НАТО закликали Росію визнати провину в катастрофі борту MH-17

ЄС та НАТО закликали Росію визнати провину в катастрофі борту MH-17
За кількістю жертв катастрофа Boeing-777 стала найбільшою в історії України і всього світу в XXI столітті. Фото: "Радіо Свобода"

Євросоюз і НАТО закликали Росію визнати відповідальність за катастрофу Boeing-777 MH-17 "Малайзійських авіаліній" на Донбасі влітку 2014 року.

" Я закликаю Росію взяти на себе відповідальність і повною мірою співпрацювати з усіма зусиллями по встановленню підзвітності", - йдеться в офіційній заяві генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Також він закликав Росію допомогти у встановленні її ролі в катастрофі пасажирського літака.

Європейський Союз повністю підтримав роботу Спільної слідчої групи, яка займається розслідуванням трагедії з малайзійським Boeing. Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні. Заява прозвучала при зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Брюсселі. Про це повідомляє "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа Boeing-777: Росія знайшла нове виправдання

25 травня Австралія і Нідерланди офіційно звинуватили Росію в катастрофі MH17. Представники країн визнали, що Росія відповідальна за розгортання на південному сході України комплексу "Бук", з якого збили літак.

24 травня 2018 року Міжнародна слідча група довела провину Росії у катастрофі літака Boeing-777 на Донбасі. За кількістю жертв катастрофа Boeing-777 стала найбільшою в історії України і загалом у XXI столітті. Збиття літака спричинило нову хвилю міжнародних санкцій західних держав проти Російської Федерації.

У катастрофі Boeing 777 винен офіцер ГРУ Олег Іванніков – він допомагав перекидати установку "Бук", з якої і збили літак. Такі дані оприлюднила дослідницька пошукова мережа Bellingcat.

57% росіян не заперечують, що саме їхня держава збила Boeing 777. Про це у Facebook написала журналістка Олена Риковцева.

Зараз ви читаєте новину «ЄС та НАТО закликали Росію визнати провину в катастрофі борту MH-17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути