пʼятниця, 20 квітня 2018 16:39

Експерт пояснив, чим операція Об'єднаних сил відрізняється від АТО

Експерт пояснив, чим операція Об'єднаних сил відрізняється від АТО
Заміна АТО на Операцію Переформатування антитерористичної операції (АТО) на Донбасі в Операцію Об'єднаних сил дозволить приймати необхідні рішення оперативніше й викорінити бюрократію. Фото: KHARKIV Today

Заміна АТО на операцію Об'єднаних сил дозволить приймати необхідні рішення оперативніше й викорінити бюрократію.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олексій Арестович.

Об'єднаний оперативний штаб - це такий орган, який призначений для управління різнорідними силами, він пов'язує їх між собою через представництва, робочі групи, що можна використовувати в усіх інших конфліктах, решті випадків застосування силової машини, наприклад, при ліквідації наслідків стихійних лих. Тобто у нас створюється орган управління, де починають рости офіцери-функціонери, які будуть мати досвід управління різнорідними силами. Створити такий штаб дуже важливо, мати його на практиці ще важливіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Збройних сил з'являться додаткові повноваження

Та ж історія була у Росії в Чечні. На двох чеченських війнах вони послідовно перепробували різні варіанти, віддавали керівництво МВС, Генштабу, ФСБ і так далі, в залежності від фази конфлікту. Коли була зона активних боїв, командували військові. Тому що МВС не вміє застосовувати реактивну артилерію і авіацію, розумієте? І СБУ не вміє. А військові вміють. А хто там що очолить - не так важливо насправді. Важливо, що через якийсь час, наприклад, до осені, це прийде у відносний порядок і почнеться нормальна військова робота. Війна - тільки для цивільних трагедія, для військових це робота", - сказав експерт.

Менш як за два тижні антитерористична операція на Донбасі завершиться і розпочнеться повноцінна операція Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чим операція Об'єднаних сил відрізняється від АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути