Ексклюзиви
субота, 20 січня 2018 17:51

Екс-командир підрозділу бойовиків розповів про контакти з чеченськими лідерами

Екс-командир підрозділу бойовиків розповів про контакти з чеченськими лідерами
Екс-командир підрозділу бойовиків "Восток" Олександр Ходаковський розповів про контакти з чеченськими лідерами. ФОТО - Преса України

Колишній польовий командир і лідер руху "Патріотичні сили Донбасу" Олександр Ходаковський розповів про "неформальну бесіду" з керівництвом Чечні в 2014 році.

"Ще в чотирнадцятому, на самому початку подій, коли на кордоні стояли українські прикордонники, а війною і не пахло, наші хлопці їздили до Владикавказа з експонатами для участі в православній виставці. Чутка про те, що вони з Донбасу, поширилася швидко, і так вийшло, що їх запросили в Чечню поспілкуватися в неформальній бесіді з представниками чеченського керівництва. Рамзана Кадирова не було, але Адам Делімханов був присутній, і в розмові прозвучала фраза, що це не ваша війна - це війна заходу з Росією", - написав Ходаковський на сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени бойовики готуються до виборів

Збройне формування "Восток" було створено навесні 2014 року. Його очолив колишній командир донецького підрозділу СБУ "Альфа" Олександр Ходаковський. Інформація про те, хто знаходився в рядах "Востока", різниться. Повідомлялося, що спочатку батальйон був укомплектований колишніми співробітниками місцевих силових структур, а також російськими "добровольцями", які в основному були кавказькими вихідцями з Осетії. Також є інформація про присутність в "Сході" чеченців. Ходаковський сам це підтвердив в інтерв'ю російському Forbes в червні 2015 року.

Глава Чечні Рамзан Кадиров підтверджував участь чеченців в збройному конфлікті на Донбасі.

Екс-командир підрозділу бойовиків "Восток" Олександр Ходаковський заявив, що 2014 року розраховував на "приєднання" Донбасу до Росії, а не підпорядкування нинішньому керівництву угруповання ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Екс-командир підрозділу бойовиків розповів про контакти з чеченськими лідерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути