неділя, 26 серпня 2018 11:52

"Донецьк, вже час додому!" - виповнилось 149 років від дня заснування

"Донецьк, вже час додому!" - виповнилось 149 років від дня заснування
Донецьк відзначає День шахтаря і День міста. Фото depo.ua

У неділю, 26 серпня, Донецьк відзначає День шахтаря і День міста. Цьогоріч виповнюється 149 років із дня його заснування

Традиційно ці два свята збігаються і святкуються в останню неділю серпня.

Краян привітав голова Донецької обласної ВГА Олександр Куць, який нагадав, що сотні тисяч донеччан були змушені покинути свій дім, а ще сотні тисяч живуть в окупації.

"За чотири роки війни, яку принесла на нашу землю Росія, ми з вами пережили багато і, на жаль, багато втратили. Але правду кажуть, що темна ніч - перед світанком. Сонце нового дня вже піднімається над донецькими териконами: жовте сонце на синьому небі", - написав Куць на своїй сторінці у Facebook.

Глава фан-клубу донецького "Шахтаря" Юрій Бортнік розповів, що раніше часто їздив до Донецька, і це давало йому "стільки заряду, що ним можна було харчуватися пару місяців".

"Боляче стає без всього цього, без того, до чого звик за кілька років... З нетерпінням чекаю відновлення миру в Донецьку, щоб знову повернеться в місто мільйона троянд", - написав він у Facebook.

"З Днем шахтаря, земляки! Миру і процвітання нашому рідному краю, а нам - повернення!" - написала в соцмережі суддя Донецького окружного адміністративного суду Лариса Голубова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші люди всюди: в містах окупованого Донбасу підняли український прапор

Анексований Крим у День незалежності українцям показали у патріотичних жовто-блакитних тонах. Населення Криму сумує, що до них прийшов окупант.

Зараз ви читаєте новину «"Донецьк, вже час додому!" - виповнилось 149 років від дня заснування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути