четвер, 30 серпня 2018 12:31

Донеччанка напала на солдата за українську мову

Донеччанка напала на солдата за українську мову
Донеччанка вимагала від пасажира маршрутки не розмовляти українською. Фото: unian.ua

В маршрутці Новомосковськ-Павлоград в Дніпропетровської області, уродженка Донецька вимагала припинити розмовляти українською.

"Сідаю мирно-тихо на своє місце, телефонує побратим з 56-ої бригади, розмовляю українською мовою з ним про те, про се, і десь через пару хвилин чую крик праворуч: "Хватіт, хватіт, бандєра, я із Донєцка ... х**ли й****і, бандери!", - цитує діалог чоловіка з прихильником "русского мира" спільнота "Україна говорить" у Facebook.

Далі чоловік почав зйомку, але жінка, побачивши камеру, почала поводитися більш стримано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому росіянами місті почепили україномовну вивіску

У поїзді Івано-Франківськ - Миколаїв 21 липня розгорівся скандал між пасажиром і провідницею через українську мову. Про це повідомив користувач Ярослав Попович на сторінці організації "Я спілкуюся українською" у Facebook.

"Поїзд обслуговує одеська бригада провідників. Провідниця Вакулік Ніна Олександрівна звертається до мене російською: "Ваш билетик и документы". Прошу її обслуговувати мене українською. Вона реагує агресивно: "Кто такое сказал, что я должна обслуживать на украинском? Украинского языка я не знаю, учить не буду, буду обслуживать на русском. Не знаешь русский - иди и учи, националист", - передав розмову Попович.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанка напала на солдата за українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути