четвер, 25 січня 2018 18:29

"Донбас повернемо 2018 року, але не військовим шляхом" - експерт

"Донбас повернемо 2018 року, але не військовим шляхом" - експерт
Конфлікт на Донбасі не зникне зі зміною влади в Росії чи смертю Володимира Путіна. Так вважає український експерт Богдан Петренко

"Конфлікт на Донбасі закінчиться вже 2018 року. Зараз не можу сказати, як саме - існує кілька стратегічних ходів", - каже 38-річний Богдан Петренко.

Заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму розповів Gazeta.ua про шляхи повернення окупованих територій.

"Повернути окуповані території військовим шляхом у нас не вийде. На українську армію витрачаємо в 15 разів менше, ніж Росія дає на свої збройні сили. Ймовірний варіант, що російські війська після певних домовленостей вийдуть з Донбасу, а ми зайдемо за лінію розмежування. Але це можливо лише в тому разі, якщо на Путіна натиснуть.

Перед президентськими виборами диктувати Путіну умови буде не лише Захід. Це вже робить його найближче оточення, яке хоче зберегти стосунки з європейськими країнами. Усе залежить від того, що він обере: отримати підтримку вітчизняних олігархів чи продовжувати будувати власний культ особистості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас перетворюють в руїни" - у мережі показали жахливі кадри

Не варто сподіватися, що проблема Донбасу вирішиться зі зміною влади в Росії чи смертю Путіна. Придністровський конфлікт розпочався задовго до його президентської каденції", - сказав Богдан Петренко.

Росія воює інформаційно з усім світом, а Україна - головна і перша мішень. Навіть якщо на Донбасі припинять стріляти, війна між Росією та Україною триватиме ще не одне десятиріччя.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас повернемо 2018 року, але не військовим шляхом" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути