понеділок, 05 березня 2018 14:11

Донбас коштує Росії від 2 до 6 млрд доларів в рік

Донбас коштує Росії від 2 до 6 млрд доларів в рік
Донбас і Крим для Росії не така вже і дорога забавка. Фото gs.fm

Російська Федерація витрачає на кампанію на Донбасі від 2 до 6 млрд доларів щорічно.

"За даними нашого РНБО і німецьких джерел, Росія витрачає на кампанію на Донбасі від 2 до 6 млрд доларів щорічно - мається на увазі соціальна та військова сфера. В той же час на Сирію йде приблизно 1 млрд дол., Крім того, витрати йдуть на Придністров'я, Осетію, Абхазію і, звичайно, Крим, який коштує Росії приблизно 1,5 млрд дол. щорічно. Це сумарно виходить тільки 4-5% бюджету", - розповів Михайло Пашков, член громадської ради при МЗС України.

Експерт звернув увагу на збільшення кількості людей в погонах.

"Якщо говорити про ситуацію всередині Росії, то я б відзначив у першу чергу на збільшення кількості військових і силовиків. Російська армія налічує 1,9 млн осіб, Міністерство внутрішніх справ - 1 млн осіб, 600 тис. - МНС і Мін'юст, плюс 400 тис. - Росгвардія. Це не рахуючи ФСБ, Служби зовнішньої розвідки. Тобто зараз загальна кількість перевищує 14 млн людей - приблизно стільки, скільки було військових в СРСР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція готова надати миротворців на Донбас.

Російські окупаційні війська на Донбасі навряд підуть у наступ найближчим часом, але українському суспільству і владі потрібно готуватися до тривалого протистояння. З початку військових дій на Донбасі загинули 2378 українських військовослужбовців. За попередніми розрахунками, загальні суми прямих збитків Україні від агресії Росії становлять майже $50 млрд. Понад 10 тис. осіб загинули під час війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Донбас коштує Росії від 2 до 6 млрд доларів в рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути