четвер, 26 листопада 2020 16:45

Для абітурієнтів з окупованих територій запровадять підготовчі курси

Для абітурієнтів з окупованих територій запровадять підготовчі курси
Робоча група МОН працює над розробленням нормативно-правового акта щодо запровадження із січня 2021 року такого пілотного проєкту. Фото: pixabay

Пілотний проєкт для осіб з тимчасово окупованих територій та територій населених пунктів на лінії зіткнення з безоплатного навчання на підготовчих курсах закладів вищої освіти збирається запустити Міністерство освіти та науки.

Зараз ініціатива перебуває на стадії обговорення та опрацювання, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"За результатами його впровадження буде підготовлено нормативно-правовий акт, що деталізуватиме та встановлюватиме окремий порядок призначення й виплати соціальних стипендій слухачам спеціальних підготовчих курсів", – розповів заступник міністра освіти й науки України Андрій Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли, чи визнають атестати ОРДЛО

Згідно з проєктом, особи з тимчасово окупованих територій Донбасу та АР Крим та територій населених пунктів на лінії зіткнення зможуть за бажанням разово скористатися правом на безоплатне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах закладів вищої освіти тривалістю до одного року з наступним вступом до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщені особи.

Робоча група МОН працює над розробленням нормативно-правового акта щодо запровадження із січня 2021 року такого пілотного проєкту. Також визначать заклади вищої освіти, на базі яких реалізуватиметься проєкт.

Президент України Володимир Зеленський ініціював законопроєкт, який передбачає без складання зовнішнього незалежного оцінювання вступати у вищі навчальні заклади випускникам шкіл з окупованих територій Донбасу. Відповідну пільгу з 2016-го мають жителі захопленого росіянами Криму.

Зараз ви читаєте новину «Для абітурієнтів з окупованих територій запровадять підготовчі курси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути