понеділок, 23 травня 2022 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Десантники, імовірно, знищили скандально відомого генерала авіації РФ

Десантники, імовірно, знищили скандально відомого генерала авіації РФ
Канамат Боташев, генерал-майор ЗС РФ. Фото: mil.in.ua

Українські десантники збили над Луганщиною літак, який, імовірно, пілотував генерал-майор збройних сил Російської Федерації 63-річний Канамат Хусеєвич Боташев.

Про це свідчить обговорення в одній із російських спільнот у Telegram, пише "Мілітарний".

Адміністратор каналу розмістив допис. У ньому натякнув на загибель пілота-високопосадовця. Після чого учасники спільноти почали з'ясовувати в коментарях, хто саме загинув. Один з учасників обговорень повідомив подробиці:

"Сьогодні загинув Канамат. Район Попасної, 8:25. Перший захід НАР-и, другий – бомби. "Стінгер" на виході з атаки, вибух у повітрі й усе...".

Адміністратор видалив цей коментар. Однак інші учасники продовжили обговорення, використовуючи ініціали К. Х. Б. Загиблий, про якого йшлося, найімовірніше, і є Боташев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш кидок у пекло: показали знищену львівськими десантниками ворожу дивізію (18+)

Можлива загибель відставного генерала за штурвалом бойового літака Су-25 дивує. Незрозуміло, у якому статусі він брав участь у бойових діях.

Імовірно, що Ботишев став найманцем у приватній військовій компанії "Вагнер". Про наявність у цього збройного формування власної штурмової авіації повідомляв 10 травня пов'язаний із "Вагнером" канал у Telegram:

"Чутки про авіацію над Попасною з нетрадиційним для ПКС Росії та ВПС України маркуванням таки з'явилися. У світі зараз тренд на каршерінг, "оркестр" уже давно користується плейншерінгом. Хто в темі, той знає".

Канамата Боташева звільнили з російської армії 2013 року. Він фігурував у кримінальній справи - інкримінували знищення бойового літака Су-27. Боташев 2012-го прибув у військову частину 23326-2, де попросив командира Євгена Олійника "покатати" на Су-27УБ. Боташев сів у крісло другого пілота. Разом з Олійником вони здійснили кілька маневрів у повітрі. Однак Боташев захотів виконати фігуру найвищого пілотажу "дзвін", після чого пілоти втратили контроль над машиною і катапультувалися. Їх обох звільнили.

До того Боташев командував авіабазою "Балтимор" у Воронежі. Після звільнення працював у добровільному товаристві сприяння армії, авіації та флоту Росії на посаді заступника директора аероклубу в Санкт-Петербурзі.

Зараз ви читаєте новину «Десантники, імовірно, знищили скандально відомого генерала авіації РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути