середа, 13 квітня 2022 06:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Депортованих з Маріуполя повертають в Україну - мер Бойченко

Депортованих з Маріуполя повертають в Україну - мер Бойченко
Російські окупанти насильно депортують жителів Маріуполя. Вивозять в Росію або в ОРДЛО. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Служби Маріупольської міської ради вже зафіксували 33,5 тис. маріупольців, яких незаконно депортували російські окупанти.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі українського телемарафону.

За його словами, людей вивезли в Росію або до так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дані депортованих із Маріуполя верифікували. Кадировці лютують - радник Бойченка

"Ми верифікували цих людей з реєстром громади міста. Сьогодні займаємось порятунком маріупольців, яких незаконно вивезли на територію ворога. Вже декілька посольств європейських держав долучилося до цього процесу. Через різні країни ми повертаємо людей до України", - сказав Бойченко.

Наголосив, що зараз йде збір доказів щодо воєнних злочинів Росії в Маріуполі. Після чого ці дані мають отримати юридичну оцінку з боку міжнародних інституцій у сфері кримінального права.

Станом на 12 квітня з територій Донецької і Луганської областей до Росії вивезли понад 700 тис. цивільних, за даними Російської Федерації. З них понад 130 тис. - діти.

Українці перебувають у 35 регіонах РФ. Лише в Пензенській області діють чотири табори, до яких ще в лютому, до початку широкомасштабної війни вивезли жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

Зараз ви читаєте новину «Депортованих з Маріуполя повертають в Україну - мер Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути