пʼятниця, 07 жовтня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій
5

На Луганщині українські війська продовжують атаки у напрямку Сватове – Кремінна та поблизу звільненого Куп'янська.

Водночас росіяни посилюють позиції поблизу Бахмута Донецької області, свідчать карти американського Інституту вивчення війни ISW та мапа бойових дій Deepstatemap.

"Збройні сили України просуваються на схід від Куп'янська та зайшли в населений пункт Глушківка. Імовірно, українська армія посилює підкріплення у цьому напрямку, аби просунутися до Сватового, тоді як російські війська на цій ділянці фронту намагаються уповільнити рухи ЗСУ", – зазначають аналітики ISW.

За даними експертів, російські війська втрачають зв'язок зі Сватовим та Кремінною. Водночас ворог продовжує контролювати трасу R66 та очікує атак українських сил. Українська карта бойових дій підтверджує просування ЗСУ на цьому напрямку. Захисники звільнили село Греківка на Сватівському напрямку і продовжують наступ лінією Оскіл – Кремінна.

ЗСУ наступають у напрямку Сватового, а ворог посилився біля Бахмута
Фото: ISW
ЗСУ наступають у напрямку Сватового, а ворог посилився біля Бахмута
Карти боїв на ранок 7 жовстня
Карти боїв на ранок 7 жовстня
Карти боїв на ранок 7 жовстня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одразу 350 росіян поповнили лави "200-х": оновили втрати окупантів

Головною метою росіян на Донбасі залишається повне захоплення Донецької області. Ворожі війська посилили атаки поблизу Бахмута та мають певні успіхи, які підтверджує Генштаб ЗСУ.

Російське керівництво перекинуло на Бахмутський напрямок бойовиків із ПВК "Вагнер". Найманці зайшли у населений пункт Весела Долина та Зайцеве, а окупанти обстрілюють Бахмут та ділянку фронту Донецьк – Авдіївка. Там продовжуються активні бої.

На півдні України після активного контрнаступу, темпи просування ЗСУ сповільнилися. Військові експерти припускають, що українські війська перегруповуються, аби продовжити штурм.

Російська армія посилює оборону у центральній частині Херсонської області, щоб втримати лінію Берислав – Нова Каховка. Окупанти риють траншеї та перекидають системи радіолокаційного захисту.

Також росіяни намагалися атакувати поблизу Любомирівки, що за 27 км на північний захід від Херсона. Прагнуть посунути фронт подалі від обласного центру. Проте штурми виявилися безуспішними.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 23 удари. Підтвердили ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки росіян, а також семи зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили понад 20 безпілотників ворога. Зокрема: п'ять "Орланів-10", 15 Shahed-136 та один Mohajer-6.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути