понеділок, 04 березня 2019 14:07

Чому посилились обстріли на Донбасі

Чому посилились обстріли на Донбасі
Окупаційні війська посилили обстріли ЗС України на Донбасі. Фото:novynarnia.com

Посилення обстрілів позицій ЗС України з боку окупаційних військ на Донбасі було пов'язане зі складанням заліків російських курсантів-артилеристів.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування цілеспрямовано провокує ескалацію бойових дій на Донбасі", - заявив полковник Максим Праута із прес-центру Миноборони України на денному брифінгу.

"Така ситуація відбувається також в інтересах виконання замовлень російських військових навчальних та науково-дослідницьких закладів. Зокрема, однією з причин активізації протягом минулого тижня обстрілів противником позицій об'єднаних сил боєприпасами калібру 120 і 122 мм була здача заліків з бойової стрільби курсантами одного з російських вищих військових навчальних закладів, які прибули для "практичних занять" на базі з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ", – заявив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гранатометники 30-ї бригади "видалили Прищ": яскраві фото

"Водночас, російськими військовими фахівцями здійснювались випробування нового зразка БпЛА при застосуванні у складі розвідувально-ударного контуру", – додав він.

Зранку 4 березня на Донбасі російські окупанти вдалися до обстрілів опорних пунктів підрозділів Об'єднаних сил із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Чому посилились обстріли на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути