Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 13:15

"Метою Росії не є територіальна війна" - український філософ пояснив суть конфлікту на Донбасі

"Метою Росії не є територіальна війна" - український філософ пояснив суть конфлікту на Донбасі
Потрібно зрозуміти змістовне наповнення дезорієнтуючого терміну "гібридна війна". Фото: Хвиля

Для завершення російсько-української війни потрібно її зрозуміти. Без розуміння війни проміжний мир нічого не буде вартий, бо війна не буде завершена.

Таку думку висловив філософ Сергій Дацюк, передає "Українська правда".

"Нинішнє наявне офіційне розуміння війни неадекватне. Якщо війна не переходить в повномасштабну форму і не завершується, то це означає, що її не розуміємо і не діємо адекватними засобами", - зазначив він.

На думку філософа, як тільки ми бачимо цю війну як конфлікт між українськими націоналістами та російськими імперіалістами, ми її вже програли.

"Українська влада серйозно вважає, що вона зупинила ворога. Якщо метою ворога вважати завоювання території, тоді це майже так. Але суть війни якраз і полягає у тому, що той, хто так вважає, вже програв.

Якби Росія прагнула завоювати територію України, вона була б уже завойована. Але метою Росії не є територіальна війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зачищають терористів Плотницького

Це тим більше очевидно, що окупація Придністров'я не призвела до захоплення Молдови, а окупація Південної Осетії та Абхазії не призвела до захоплення Грузії.

Це не означає, що українська армія не потрібна чи не потрібно відстоювати територіальну, інформаційну, економічну, культурну та етико-релігійну незалежність. Це означає необхідність розширення бачення війни. Зрештою потрібно зрозуміти змістовне наповнення дезорієнтуючого терміну "гібридна війна"", - зауважив Дацюк.

Навіть якщо Москва захоче, ЛНР і ДНР не об'єднаються. Якщо "республіки" Донбасу об'єднаються, у Києва буде можливість заявити, що "Мінськ" себе вичерпав. Україна зможе переформатувати "Мінськ - 2" і виключити їх з процесу переговорів.

Зараз ви читаєте новину «"Метою Росії не є територіальна війна" - український філософ пояснив суть конфлікту на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути