Ексклюзиви
субота, 04 грудня 2021 11:50

Будуть атакувати з трьох напрямків: показали план нападу Росії на Україну

  Війна з Росією може початися у січні-лютому. Фото: ukrnews
Війна з Росією може початися у січні-лютому. Фото: ukrnews

Росія може напасти на Україну наприкінці січня або на початку лютого.

План війни вже готовий, однак Володимир Путін ще вирішує, чи потрібно його реалізовувати. Про це з посиланням на високопосадовців пише німецька газета BILD.

У разі нападу, російські війська будуть атакувати з трьох напрямків - північного Криму, через окуповані території на сході та з півночі. Війна може початися наприкінці січня - на початку лютого — якщо Україна та НАТО ігноруватимуть вимоги президента РФ.

При цьому інші інсайдери НАТО вважають, що атака може відбутися в три етапи. І кожна фаза може бути останньою в операції, якщо реакція Заходу на вторгнення призведе до переоцінки ситуації.

 

Так на першому етапі Путін збирається захопити південь України, щоб забезпечити постачання до Криму, а також відрізати Україну від моря, а отже, від постачання. Для цього Росія планує використати десантні кораблі, які були перекинуті з Балтійського моря до регіону навесні, для перевезення танків та військ із Криму на околиці Одеси.

Ще один високопоставлений військовий уточнив, що в Росії планують десантну операцію на схід від Одеси, між селами Фонтанка та Коблеве. Російські війська збираються просунутися на північний схід від міста, потім повернути ліворуч і просунутися до Придністровʼя, унаслідок чого Одеса буде оточена.

Разом з цим на Херсонщині вздовж річки Дніпро проводитимуться повітряно-десантні операції спецназу, які заблокують мости через найважливішу річку країни і в такий спосіб перекриють постачання українцям. З Криму спочатку буде лише артилерійський вогонь по сильних українських позиціях. Тоді українські війська будуть зайняті тут і не зможуть відбити мости за ними.

Російські танкові частини за підтримки військово-морського флоту та авіації, будуть просуватися на захід з окупованого Донбасу, потім розділяться та просунуться, з одного боку, у Запоріжжя - найважливіший військовий центр на півдні України та далі. З іншого боку будуть просуватися у бік Криму.

Якщо цей наступ вдасться, весь південь України опиниться під контролем Росії, і Путін збудує коридор з Росії до кордону НАТО з Румунією.

Під час першої фази війни авіація Путіна та балістичні ракети послаблять військовий потенціал України по всій країні. Російські танкові частини можуть перейти кордон у Луганській та Харківській областях та просунутися до великих міст Дніпро та Полтава.

"Насамперед, вони оточуватимуть міста та відключатимуть електрику, газ та постачання продуктів харчування. Через кілька тижнів росіяни можуть проголосити себе рятівниками мирних жителів, вторгнутися в міста, що капітулювали, та врятувати українське населення від голоду чи смерті", — розповів один із офіцерів.

На третьому етапі кремлівська армія наступатиме на Київ із півночі. Однак це може статися і на першому етапі, якщо це буде потрібно. Участь самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у бойових діях поки під питанням. Якщо Білорусь буде готова як відправна точка для російських або навіть білоруських атак, це буде план Росії щодо оточення та облоги Києва з північного сходу та північного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська на Донбасі розпочали новий етап бойової підготовки - розвідка

Якщо російські війська просунуться приблизно до лінії Коростень — Умань, щоб відрізати постачання із Західної України. Тоді можна чекати капітуляції Києва, а отже, й України під тиском Заходу.

Співрозмовники німецького видання переконані, що Україна не зможе протистояти великому вторгненню Росії. Збройні сили, якщо їх не буде повністю знищено, відійдуть на захід країни.

Також зазначається, що американських протитанкових ракет "Джавелін" не вистачить для всіх російських танків, а турецькі безпілотники "Байрактар" — легка здобич для російських бойових літаків". Для захисту України знадобляться сучасні західні зенітні ракети типу "Патріот" та протикорабельні ракети типу "Гарпун".

"Союзники зараз переосмислюють постачання зброї в Україну. Але це рішення не може виходити від НАТО, а лише від його суверенних членів", — заявив офіцер західної служби безпеки.

Водночас The Washington Post з посиланням на дані розвідки пише, що у масованому військовому наступі Росії на Україну візьмуть участь 175 тисяч військовослужбовців.

 

Україна закликала НАТО підготувати економічні санкції щодо Росії, щоб запобігти можливому вторгненню російських військ, зосереджених біля українських кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Будуть атакувати з трьох напрямків: показали план нападу Росії на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути