Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 15:58

Велике звільнення полонених ОРДЛО опинилось на межі зриву

Велике звільнення полонених ОРДЛО опинилось на межі зриву
8 грудня Геращенко повідомила, що на окупованій території Донбасу утримуються 168 заручників. Фото: УНІАН.

Перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що минулого тижня представники угруповань ЛНР і ДНР надали додаткові списки осіб на обмін.

"Разом з тим, від представників ОРДЛО в останні дні, 14-15 грудня, мінська група отримала ще додаткові списки з вимогою обов'язково включити цих людей до списків на звільнення, і це, по суті, вносить серйозне сум'яття в визначення дати обміну. І, по суті, веде до зриву процесу", – написала вона на своїй сторінці в Facebook за підсумками скайп-конференції гуманітарної підгрупи Мінської групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Грузинський легіон" обстріляли сепаратисти: 8 поранених

За її словами, українська сторона під час переговорів запропонувала 20 грудня провести скайп-конференцію, щоб нарешті узгодити остаточні деталі.

"На жаль, попри визначені заздалегідь принципові питання порядку денного, ми сьогодні так і не отримали відповіді на питання верифікації людей, які категорично відмовляються бути переміщеними на окуповані території – і заявили про це тільки зараз. ОРДЛО, по суті, наполягає на тому, щоб українська сторона тягла на лінію зіткнення вільних людей", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виводить своїх офіцерів СЦКК із території ДНР

Протягом останніх 1,5 року процес звільнення заручників був заблокований, нині вкотре на переговорах в Мінську порушили питання обміну, очікується, що до кінця року відбудеться обмін заручниками.

За минулу добу, 17 грудня, на сході України загинули 3 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Велике звільнення полонених ОРДЛО опинилось на межі зриву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути