пʼятниця, 24 листопада 2017 07:28

Великі втрати в АТО: 5 воїнів загинули, бойове зіткнення тривало 8 год

Великі втрати в АТО: 5 воїнів загинули, бойове зіткнення тривало 8 год
За минулу добу загинуло 5 українських військових, ще 4 - отримали поранення Фото: facebook

Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою, проте контрольованою українською армією. Попри загальне зменшення кількості обстрілів, дотримання режиму припинення вогню немає.

За минулу добу загинули 5 українських військових, ще 4 - отримали поранення. Стан здоров'я 1 військовослужбовця важкий, 3-х – задовільний.

Втрати ворога за цю добу 17 чоловік: 8 – загиблих і 9 – поранених.

Загалом, за минулу добу по всій лінії зіткнення зафіксували 7 порушень режиму припинення вогню з боку ворога, зокрема і одне бойове зіткнення. Майже у кожному випадку військовослужбовці Збройних сил України відповідали противнику прицільним вогнем, повідомив прес-центр штабу АТО на сторінці в соцмережі Facebook.

Протягом доби на луганському напрямку найгарячіше було на підступах до Кримського. Там відбулося бойове зіткнення, яке тривало близько 8 год. Українські бійці ліквідували 4 окупантів, ще 5 – поранені. На жаль, загинули і 4 наших військових, ще 2 були поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганськ залишили без готівки - Міноборони

Бойовики обстрілювали оборонні укріплення сил АТО біля Кримського із 82-мм мінометів, та легкого піхотного озброєння. Зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів противник обстрілював оборонців Новоолександрівки, а на Світлодарській дузі під гранатометний вогонь потрапили захисники Луганського.

На донецькому напрямку найгарячіше було на Приазов'ї. Там бойовики випустили більше 2 десятків мін різних калібрів. Озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю вони застосували поблизу Павлополя, а біля Водяного незаконні збройні формування вели вогонь із гранатометів і великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кобзон хоче стати миротворцем в ЛНР

Якщо ватажок бойовиків Ігор Плотницький виїде в Росію, а його "місце" займе інший - це свідчитиме про готовність віддати Україні Луганськ. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «Великі втрати в АТО: 5 воїнів загинули, бойове зіткнення тривало 8 год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути