Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Лікарні так званої ЛНР забиті бойовиками, поранених кладуть навіть у пологовому

Лікарні так званої ЛНР забиті бойовиками, поранених кладуть навіть у пологовому
У Новопскові військовий шпиталь влаштували навіть у пологовому відділенні. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Більшість ліжкового фонду лікарень так званої ЛНР росіяни перепрофілювали під поранених військових.

Планові госпіталізації там зупинені, розповів 6 грудня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram. Водночас у Старобільську на Луганщині окупанти займають порожні будинки.

"Більшість ліжкового фонду медичних установ перепрофілювали під надання допомоги пораненим військовослужбовцям Російської Федерації. Лікарні переповнені бойовиками. Через це довелося припинити планові госпіталізації та лікування мирного населення. Надається виключно невідкладна медична допомога", – повідомив він.

У Новопскові госпіталь влаштували навіть у пологовому відділенні. Крім того, лікарні окупованої території почали ретельно перевіряти співробітники військової комендатури РФ щодо низького показника постановки медичного персоналу на військовий облік. Погрожують звільненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал-полковник ЗСУ розказав, навіщо окупантам Бахмут

Водночас у Старобільську, де росіяни намагаються будувати другу лінію оборони, триває розквартирування мобілізованих військовослужбовців окупаційних військ у приватних будинках.

Протягом 5 грудня росіяни на Куп'янському та Лиманському напрямках вели оборону. Задіяли оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів неподалік Новоселівського та Стельмахівки. Із танків, мінометів та ствольної артилерії окупанти відкривали вогонь по Новоселівському, Стельмахівці, Макіївці, Невському, Площанці та Червонопопівці.

На Луганщині на Сватівському та Кремінському напрямках російські окупанти перебувають у глухій обороні. У Білогорівці ситуація найважча – росіяни обстрілюють село цілодобово, але успіху не мають.

Зараз ви читаєте новину «Лікарні так званої ЛНР забиті бойовиками, поранених кладуть навіть у пологовому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути