вівторок, 13 вересня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Донбас: військові повідомили останні новини з фронту

Бої за Донбас: військові повідомили останні новини з фронту
На інших напрямках противник обстрілював інфраструктуру із мінометів, танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російський противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених територій та зриві наступу українських військ на окремих напрямках.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка, повідомили вранці 13 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Ворог веде повітряну розвідку та стріляє по підрозділах наших військ, намагається вживати заходів щодо відновлення втраченого положення, здійснює переміщення своїх військ. Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території країни", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командування окупантів вирішило не платити солдатам на лікуванні

Загалом протягом минулої доби російські окупанти завдали два ракетних і 25 авіаційних ударів, здійснили 11 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах на території України. На Донбасі від авіаударів та обстрілів із реактивних систем пошкоджено інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Юр'ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам'янка та Степове.

На інших напрямках противник обстрілював інфраструктуру із мінометів, танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії:

– на Краматорському напрямку – у районах населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов'янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка;

– на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина;

– на Авдіївському напрямку – населені пункти Авдіївка, Орлівка, Ласточкине, Красногорівка, Водяне, Мар'їнка та Новомихайлівка;

– на Новопавлівському напрямку – поблизу Вугледара, Пречистівки, Новоукраїнки та Времівки.

Російські окупанти продовжують обстрілювати інфраструктуру України на всіх напрямках, крім Волинського та Поліського. Там обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку "прильоти" зафіксували неподалік Атинського та Стукалівки Сумської області.

На Харківському напрямку – в районах Козачої Лопані, Баранівки та Куп'янська. Під удари потрапили міста Харків та Лозова.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Донбас: військові повідомили останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути