Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 08:39

Бойовики здійснили атаку через годину після початку перемир'я

Бойовики здійснили атаку через годину після початку перемир'я
4 березня противник застосував танк біля Павлополя. Фото: uateka.com

Російські окупанти влаштували на Луганщині півторагодинний обстріл позицій сил АТО відразу після старту оголошеного режиму тиші.

Про це повідомив спікер прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

"Сьогодні мало розпочатися перемир'я. Проте уже о 1:00 бойовики порушили домовленість тристоронньої контактної групи про цілковите і всеосяжне припинення вогню. У районі Щастя противник протягом півтори години вів вогонь у бік наших позицій із 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів, стрілецької зброї. На світанку противник порушив перемир'я, застосувавши 82-міліметрові міномети поблизу Троїцького", - повідомив Лабай.

За минулу добу бойовики сім разів обстрілювали українських захисників.

"Йдеться не лише про "важкі" міномети, але і про 125-міліметрове танкове озброєння... Ворог вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів по наших позиціях довкола населеного пункту Луганське, де випустив вісім мін. Стріляв із мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і зенітної установки по захисниках Щастя. Також сім мін калібру 120 міліметрів розірвалися поблизу наших опорних пунктів у передмісті Мар'їнки. Найбільша збройна активність противника зафіксована на приморській ділянці - у цьому районі загарбники застосували 120-міліметрові міномети неподалік Павлополя і Широкиного. Крім того, біля Павлополя окупанти здійснили дев'ять пострілів із танка та стріляли з бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - розповів Лабай.

Постраждалих у лавах ЗСУ нема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові захопили бойовика з російським паспортом

З опівночі 5 березня на Донбасі мало встановитися повне і безстрокове перемир'я. Про це 2 березня у Мінську домовилася тристороння контактна група з врегулювання ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики здійснили атаку через годину після початку перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути