вівторок, 13 червня 2017 17:35

Бойовик здався поліції

Бойовик здався поліції
Бойовик ДНР почув, що за українськими законами може після перевірки уникнути відповідальності і вирішив здатися Фото: bahmut-police.dn.uа

У Торецьку на Донеччині до відділення поліції прийшов 36-річний мешканець Горлівки. Він протягом року брав участь у діяльності бойовиків ДНР. Почув, що за українськими законами може після перевірки уникнути відповідальності і вирішив здатися.

"Колишній працівник вугільної шахти у 2016 році добровільно вступив до збройних формувань ДНР. Проходив навчання в учбовому центрі терористів, який розташовувався в окупованому Донецьку. Вже під час навчання побачив, що таке "русский мир" і вирішив добровільно покинув ряди банд формування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай зрозуміє кремлівська тварина, що Маріуполь це Україна" - соцмережі про звільнення міста

Військовій справі його та інших добровольців навчали офіцери російської армії. В деяких військовослужбовців ДНР окрім форми російського зразка були відзнаки, а саме шеврон 1-ої Слов'янської бригади у вигляді ромбу "Мужність и честь" із зображенням ведмедя. Під час навчання чоловіку було видано автомат Калашникова. Вивчав корегування ведення вогню та вивчення забороненого озброєння – 120 мм міномету", - повідомляє поліція Торецька.

Добровільно здатися правоохоронцям бойовики можуть за допомогою спеціального сервісу "повернись додому", розробленому на сайті "Стоптероризм. Там само збирається інформація про бойовиків, які займають керівні посади в "НЗФ ДНР".

Мешканець Маріуполя здав бойовиків, які його завербували. У квітні чоловіка разом із його 78-річним дідом затримали терористи на пункті пропуску.

Його катували. Чинили психологічний тиск. Відпустили лише після того, як він на камеру погодився співпрацювати із терористами.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути