Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 01:43

Білецький висунув вимогу українській владі

Білецький висунув вимогу українській владі
Білецький вимагає відмовитися від "формули Штайнмаєра". Фото: 112

Ветерани АТО залишаться на лінії зіткнення в Золотому в Луганській області до того часу, поки українська влада офіційно не відмовиться від "формули Штайнмаєра", а також від ідеї відведення військ.

"Як тільки ми досягнемо офіційної заяви про скасування політики відведення військ, офіційної заяви про скасування "формули Штайнмаєра" від української влади, ми будемо вважати, що виконали свою, як мінімум, місію з безпеки. Щодо соціальної місії: будемо нести її, наскільки буде можливість", - заявив лідер партії "Національний корпус" і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький на брифінгу у Сіверськодонецьку.

У разі відведення армії, ветерани залишаться в Золотому до тих пір, поки війська не повернуться в "ці українські населені пункти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білецький з ветеранами прибули на Луганщину для захисту Золотого

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 1 жовтня сторони домовилися про початок розведення військ у Золотому і Петровському. Пізніше спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по Україні Мартін Сайдік заявив, що розведення сил в Золотому і Петровському почнеться в понеділок, 7 жовтня.

6 жовтня Правоохоронці повідомили, що після анонсованого розведення сил в Золотому Луганської області перед позиціями ВСУ залишаться 122 будинки.

Глава МЗС України Вадим Пристайко 7 жовтня заявив, що розведення військ перенесли через нещодавні обстріли.

Зараз ви читаєте новину «Білецький висунув вимогу українській владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути