Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 06:06

Австрія готова взяти участь в миротворчій місії ООН на Донбасі

Австрія готова взяти участь в миротворчій місії ООН на Донбасі
Канцлер Австрії Себастьян Курц. Фото: 112

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що Австрія готова розглянути свою участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це повідомляє Європейська правда.

"Австрійський федеральний уряд буде підтримувати цю ідею (миротворчої місії на Донбасі – ред.). Я розумію, що ще багато кроків до цього потрібно здійснити. Якщо з української сторони буде прохання або бажання, щоб Австрія теж приєдналася або надала якусь допомогу – ми з боку федерального уряду, з боку міністра оборони обговоримо це", - заявив канцлер на спільній з Петром Порошенко прес-конференції у Відні.

Курц наголосив, що для впровадження цієї місії він готовий "вже сьогодні висловити повну підтримку щодо імплементації такого проекту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому уряді Австрії висловилися щодо антиросійських санкцій ЄС

Раніше Клімкін і Курц обговорили гуманітарну ситуацію на Донбасі і роль місії ОБСЄ в деескалації конфлікту. Курц назвав пріоритетом австрійського головування в ОБСЄ подальше зміцнення Спеціальної моніторингової місії.

У жовтні Австрійська консервативна народна партія (ÖVP), очолювана 31-річним Себастіано Курцем, здобула перемогу на загальних виборах у парламент. Таким чином, 31-річний Себастьян Курц може стати наймолодшим прем'єром у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Австрія готова взяти участь в миротворчій місії ООН на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути