середа, 03 січня 2018 11:24

"Армії видали паливо" - український військовий розповів, як готувалися до початку війни з РФ

"Армії видали паливо" - український військовий розповів, як готувалися до початку війни з РФ
Військовий розповів, як Україна готувалась до війни з РФ. Фото: YouTube

За місяць до окупації росіянами Криму українським артилеристам видали паливо, якого роками не було в їхньому розпорядженні.

Також вони отримали вказівку перевірити на боєздатність всю техніку, хоча до цього її не вивозили з ангарів роками. Про це розповів командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко в інтерв'ю "Апострофу".

"Взимку, десь за місяць до анексії Криму, нам раптом видали паливо. Літрів по 5-10 на машину - просто щоб завести і перевірити бойову готовність. Цього було дуже мало, але ми завели те, що змогли завести. Що не заводилася - нам дали тиждень на виявлення і усунення несправностей", - розповів він.

Військовий зазначив, що досі не знає, чому вище керівництво ЗСУ зробило такий крок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Януковичем: військовий розповів, як росіяни захоплювали об'єкти в Криму

"Ми отримали вказівку завести техніку і ми її виконували. Бойову готовність повинна перевіряти спеціальна комісія. Правда, під бойовою готовністю розумілося, що машина просто завелася, хоча б один двигун. Про якусь синхронізацію двигунів або те, щоб техніка їздила, тоді не йшлося. З горем пополам ми протягом місяця позаводили всі машини. А незабаром нас підняли по тривозі і нам довелося їхати на них", - додав Шейко.

Для вирішення ситуації на Донбасі можуть застосувати два варіанти миротворчих операцій. Про це заявив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Зараз ви читаєте новину «"Армії видали паливо" - український військовий розповів, як готувалися до початку війни з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути