Ексклюзиви
неділя, 25 березня 2018 00:55

Американський безпілотник провів 10-ти годинну розвідку на Донбасі

Американський безпілотник провів 10-ти годинну розвідку на Донбасі
Безпілотник ВПС США пролетів над лінією розмежування з оккупіронной територією Донбасу. Фото: spacenews.com

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk в суботу, 24 березня, здійснив черговий багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі, в ході якого він також кілька разів наближався до російських кордонів.

Далекий американський безпілотник з бортовим номером 05-2024, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилії, протягом більше 10 годин курсував уздовж лінії розмежування України з самопроголошеними Донецької і Луганської народними республіками, перебуваючи в контрольованому Україні повітряному просторі. Про це свідчать моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

В ході польоту американський розвідник здійснив серію прольотів на відстані приблизно 40-60 км від кордонів, що межують з Луганською областю України - районами Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії. У той момент він, як і в ході попередніх аналогічних польотів, знаходився над Новопсковським районом Луганської області на висоті близько 16 тис. метрів.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину понад 200 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених ДНР і ЛНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський розвідувальний безпілотник політав над Кримом і Донбасом

Важкий американський безпілотник в суботу вранці увійшов в повітряний простір України з боку Румунії на північ від Молдавії і продовжив політ на схід над Кіровоградської та Дніпропетровської областями в бік російського кордону. У районі 8:00 за київським часом він приступив до виконання завдання у лінії розмежування на Донбасі, здійснюючи політ на відстані приблизно 70-80 км від неї.

В районі 18:30 за київським часом безпілотник пішов з повітряного простору над Донбасом.

На Харківщині зафіксували появу безпілотного летального апарату. Він некеровано кружляв над однією з військових частин. Безпілотник виявив внутрішній патруль військової частини.

Зараз ви читаєте новину «Американський безпілотник провів 10-ти годинну розвідку на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути