Ексклюзиви
середа, 04 січня 2023 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики дізналися про головні проблеми в армії РФ

Американські аналітики дізналися про головні проблеми в армії РФ
Російські окупанти одразу ж стають гарматним м'ясом. Фото: eastnews.ua

Відправка на фронт в Україні погано підготовлених російських солдатів завдає суттєвої шкоди армії Російської Федерації.

Системні збої у формуванні російських військ продовжують негативно позначатися на рівні підготовки особового складу, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Це шкодить оперативним можливостям РФ в Україні.

"У вівторок так звані російські воєнні блогери повідомили, що нещодавно мобілізованих військовослужбовців, які пройшли підготовку як артилеристи і танкісти, направили до піхотних дивізій без формальної підготовки. Хоча подібна практика не є чимось незвичайним, дії російських військових у цьому випадку є проблемою", – вважають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карти боїв в Україні: аналітики показали, що відбувається на фронті

Переміщення погано навчених артилеристів у піхотні підрозділи без належної підготовки робить їх гарматним м'ясом, а деградація кадрового потенціалу російських військ, ймовірно, ще більше посилить критику на адресу військового командування, пишуть аналітики.

"Російські збройні сили приділяють надто мало часу підготовці військовослужбовців для використання у видах військ, в яких вони раніше служили, перш ніж відправити їх на передову. Вони також не мали часу на навчання додатковим спеціальностям", – зазначають у звіті ISW.

Колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес, упевнений у перемозі України у війні. За його словами, нездатність Росії забезпечити польову дисципліну й захист сил у зоні бойових дій після 10 місяців важких втрат свідчить про те, що російські війська не мають хороших сержантів і культури, щоб учитися на помилках.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики дізналися про головні проблеми в армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути