Ексклюзиви
середа, 22 січня 2020 14:36

Албанський голова ОБСЄ окреслив пріоритети своєї роботи

Албанський голова ОБСЄ окреслив пріоритети своєї роботи
Для нового голови ОБСЄ в пріорітеті закінчити війну на Донбасі. Фото: Восточный Вариант

Для албанського голови ОБСЄ пріоритетом є врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

"Сприяння мирному врегулюванню є першочерговим пріоритетом албанського головування в ОБСЄ 2020 року. Саме тому я вирішив розпочати мій перший офіційний візит на посаді з України", - заявив чинний голова ОБСЄ, прем'єр-міністр, міністр європейських і закордонних справ Республіки Албанія Еді Рама, пише Укрінформ.

Кризу всередині та навколо України назвав найбільшим викликом безпеці нашої держави.

За час свого дводенного візиту чинний голова ОБСЄ провів зустрічі з очільниками України. Він привітав дії влади в напрямку забезпечення миру та виконання Мінських домовленностей.

"Нашою метою насамперед має бути забезпечення повного та сталого припинення вогню. 2020 року ми будемо намагатися покращити ситуацію з безпекою та повсякденне життя людей, які живуть у районах, що постраждали від конфлікту ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проти розведення сил по всій лінії розмежування

Після Києва Еді Рама поїхав на схід, щоб беспосередньо ознайомитися із ситуацією в регіоні.

Він виявився приємно враженим від оновленого КПВВ у Станиці Луганській.

"Чудова ілюстрація того, чого можна досягти за наявності політичної доброї волі, та як покращення безпекової ситуації та полегшення труднощів населення йдуть рука в руку", - сказав він.

До того ж Рама висловив підтримку зусиллям нової влади врегулювати військовий конфлікт із Росією в рамках нормандського формату та Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

"Відновлення діалогу та результати "нормандського саміту" - це кроки у правильному напрямку. Однак ще багато чого потрібно зробити. Це довга дорога до стійкого миру. Мій Спеціальний представник в Україні та в ТКГ, посол Хайді Грау вивчатиме, як найкраще рухати процес уперед", - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром, міністром європейських і закордонних справ Республіки Албанія, чинним головою ОБСЄ Еді Рамою питання розширення повноважень ОБСЄ.

"Для нас дуже важливо, що Албанія завжди підтримувала суверенітет і територіальну цілісність України. Дякуємо вам за це", – сказав глава держави

Зараз ви читаєте новину «Албанський голова ОБСЄ окреслив пріоритети своєї роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути