пʼятниця, 18 серпня 2017 17:36

8 бійців з Ілловайського котла досі у полоні терористів

8 бійців з Ілловайського котла досі у полоні терористів
Бійці АТО в Іловайську 26 серпня 2014 року Фото: Укрінформ

Вісім українских бійців вже три роки залишаються у полоні терористів.

Усі воювали в Іловайську в серпні 2014 року. Про це йдеться у відповіді Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ на запит BBC.

"За результатами опрацювання повідомляється, що загальні бойові втрати сил АТО під час боїв в районі Іловайська складають 437 осіб (загинуло - 192, отримали поранення - 212, вважаються зниклими безвісти - 25, утримуються в заручниках - 8)", - йдеться у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Роздягли, дивились тату. Питали, скільки шахтарів убив" - АТОвця не пустили в Крим на заробітки

Дані по втратам відрізняються від тих, які раніше оприлюднила Головна військова прокуратура. За її інформацією, лише 29 серпня 2014 року, під час виходу сил АТО з Іловайська загинуло 366 українських воїнів, 429 - отримали поранення, а 300 - потрапили у полон.

Водночас Генштаб ЗСУ уточнив, що у їхній відповіді мова йде про втрати лише Збройних сил. А військова прокуратура повідомляла про втрати серед усіх підрозділів АТО.

29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу ЗС РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових разом із трьома полоненими російськими десантниками, яких було домовлено передати представникам Збройних сил РФ після виходу українських бійців з оточення.

Зараз ви читаєте новину «8 бійців з Ілловайського котла досі у полоні терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути