Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

70 відбитих атак і збитий вертоліт РФ: найважливіше зі зведення Генштабу

70 відбитих атак і збитий вертоліт РФ: найважливіше зі зведення Генштабу
Українські воїни відбили близько 70 атак на п'ятьох напрямках і знищили гелікоптер росіян. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні розпочалася 367-ма доба російського широкомасштабного вторгнення.

Основні зусилля на фронті ворог і далі зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках, повідомив уранці 25 лютого Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Противник і надалі зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проводить підготовку своїх резервів. Водночас ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін", – ідеться у зведенні.

На півдні на тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники обшукують будинки та вилучають човни й інші плавзасоби. Раніше такі дії окупанти вчиняли перед відходом з правобережної частини Херсонської області та для проведення диверсійних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник ЗСУ назвав співвідношення втрат України та РФ

"Минулої доби наші оборонці відбили близько 70 атак противника на зазначених напрямках. Протягом доби підрозділи Сил оборони знищили ударний гелікоптер Мі-24 та чотири ворожих безпилотники: один типу "Орлан-10", один – "Зала" та два – "Ланцет-3", – звітує Генштаб.

Українська авіація завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два удари по зенітно-ракетних комплексах на вогневій позиції.

"Наші артилеристи і ракетники уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили противника та три склади боєприпасів", – додали військові.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 24 лютого становлять понад 146 820 осіб.

За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 970 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Також за добу ворог не дорахувався техніки: втратив 13 танків, 11 артилерійських систем, сім бойових броньованих машини і три засоби ППО.

Зараз ви читаєте новину «70 відбитих атак і збитий вертоліт РФ: найважливіше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути