Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

13 боїв та купа "200-х" – повідомили останні новини з Бахмута

13 боїв та купа "200-х" – повідомили останні новини з Бахмута
ЗСУ за день ліквідували майже 400 росіян під Бахмутом. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Поблизу міста Бахмут на Донеччині постійно йдуть бої. За добу російські військові 151 раз обстріляли позиції українських військових

"Це Ямполівка, Спірне, Роздолівка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Парасковіївка. Було 56 обстрілів та 13 боєзіткнень в районі Соледара. Ворог має солідні втрати за добу", – розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає "Суспільне".

За його словами, за добу ліквідували 360 російських військових та 290 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти смертельно атакували Бахмут: фото 18+

Крім того, командир роти батальйону "Свобода" Євгеній Оропай сказав, що російські війська хочуть взяти трасу Костянтинівка – Бахмут, щоб не було можливості поставляти українським військовим боєкомплекти, медикаменти та підвозити підкріплення, але основний напрямок та основна частина траси контролюється ЗСУ.

"Якщо є навіть маленька можливість обстрілу траси, ворог обов'язково нею скористається", – наголосив Оропай.

Введення регулярних військ Росії на заміну виснажених "вагнерівців" відтермінувало кульмінацію наступу навколо Бахмута в Донецькій області.

За оцінкою аналітиків ISW, наступ групи "Вагнера" досягнув кульмінації в районі Бахмута, але російське командування перекинуло туди достатню кількість військ. Таким чином запобігши загальній кульмінації наступу на місто, який ще триває.

Командир українського підрозділу, що діє в Бахмуті, Денис Яролавський підтвердив, що "висококваліфіковані" регулярні війська РФ зараз підсилюють штурмові підрозділи приватної військової компанії "Вагнера" в рамках постійних зусиль з оточення Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «13 боїв та купа "200-х" – повідомили останні новини з Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути