Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2010 08:34

1 квітня

1734 — у Канаді відрили перший у країні та другий у Північній Америці маяк. 24-метрову споруду збудували на краю гранітної скелі в містечку Луїсберґ. Спорудження башти зайняло три роки. Ще рік знадобився, щоб знайти виробника ліхтаря потрібного розміру. Маяк оберігав східний вхід до гавані міста. У гарну погоду його світло було видно на відстані 18 миль — майже 300 км.


1913 — у Києві відбувся страйк усіх 2680 легкових візників. Вимагали скасувати постанову Міської думи від 1910 року про запровадження в місті екіпажів візників лише на гумовому ходу з відкритим верхом. Страйк тривав шість днів. Завершився компромісом: термін переобладнання екіпажів із металевого на гумовий хід продовжила.


1950 — німецька газета "Вісбаден таґеблат" опублікувала сенсаційне фото пілота НЛО, який упав на території країни. На знімку пілот іде у супроводі двох офіцерів американської армії. Інопланетянин метрового росту мав на обличчі кисневу маску. Під фото пояснювалося, що він має лише одну ногу й пересувається стрибками. Фото швидко облетіло перші шпальти багатьох газет світу. За якийсь час працівники газети повідомили, що це був жарт до 1 квітня. Роль інопланетянина виконувала донька одного з газетярів.

Зараз ви читаєте новину «1 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути