понеділок, 24 липня 2017 15:03

Жыве Беларусь: Забужко прокоментувала інцидент з Femen і Лукашенко

Жыве Беларусь: Забужко прокоментувала інцидент з Femen і Лукашенко
Письменниця Оксана Забужко прокоментувала інцидент з Femen і Олександром Лукашенко Фото: styler.rbc.ua

Письменниця Оксана Забужко прокоментувала інцидент з Femen і Олександром Лукашенком.

Після недавнього візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка до Києва соцмережі найактивніше обговорюють чергову акцію Femen. Активістка організації з криками "Жыве Беларусь" оголила груди на зустрічі двох президентів, протестуючи проти внутрішньої політики Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Порошенка і Лукашенка увірвалась жінка із оголеними грудьми

"Нагадаю проект "Фемен" (образ "секс-працівниці з національними символами") - це технологія не ГБ, а ще давніша - царської охранки. Автором її вважається київський поліцмейстер Ґюббенет, який 1879 року (цитую за І.П.Білоконським), "борясь с украинским движением, ... заставил всех проституток одеваться в национальный украинский костюм, который, таким образом, превращен был в признак разврата..." (с) І ще нагадаю, що гасло "Жыве Беларусь!" - це для білорусів такий самий національний символ, як "Пагоня" і біло-червоно-білий стяг. Так що Лубянка, випустивши на камери одну з "Ґюббенетових дівок", за одним заходом потролила і можливі незалежницькі амбіції "бацькі", і українську президентську охорону. Таке "бє-бє-бє" зробила обом. І це ще один знак, що Білорусь зараз важлива. ДУЖЕ. Важливо, щоб встояла цієї осени", - пише Забужко.

Українська письменниця Оксана Забужко прокоментувала підписання акту про надання Україні безвізового режиму.

Зараз ви читаєте новину «Жыве Беларусь: Забужко прокоментувала інцидент з Femen і Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі