четвер, 07 вересня 2017 13:13

Зірки прочитали "Садок вишневий коло хати" німецькою мовою

Зірки прочитали "Садок вишневий коло хати" німецькою мовою
Співачка Джамала прочитала "Садок вишневий коло хати" німецькою Фото: YouTube

До старту українсько-німецького року мов зірки прочитали "Садок вишневий коло хати" німецькою. Героями відео стали Джамала, Саша Кольцова, Остап Ступка, Віктор Бронюк, Анна Панова та Юрій Марченко.

Вірш Тараса Шевченка організатори проекту обрали не випадково: 2017-го "Садку..." виповнилося 170 років.

"Ми запросили зірок продекламувати переклад всесвітньо відомого вірша Тараса Шевченка "Садок вишневий…". У такий спосіб ми хочемо не лише відзначити 170-річний ювілей одного з найпопулярніших українських віршів, але й показати, що німецькою він звучить так само мелодійно. Учасники нашого відеопроекту володіють німецькою мовою на різному рівні. Наприклад, Джамала добре говорить німецькою, а телеведуча Анна Панова та актор Остап Ступка знають лише кілька слів. Але всі герої впоралися з віршем чудово", - каже директорка Goethe-Institut в Україні Беате Кьолер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що ж ви дівчата робите?"- грузинський гурт заспівав українську пісню

Режисером відеопроекту стала Анастасія Буковська. Відео супроводжує пісня "Колискова", слова до якої написав Сергій Жадан, а виконали гурт "Лінія Маннергейма" і Саша Кольцова.

На зйомках Джамала порівняла німецьку мову з джазом та розказала про свій досвід вивчення цієї мови.

"Я почала ходити на курси, аби вступити у Цюрихську консерваторію. Потім почала співати арії Вагнера, зрозуміла, які вони глибокі та чуттєві. Переконалася, що німецька може бути милозвучною", - каже Джамала.

Українсько-німецький рік мов офіційно стартує 9-10 вересня. Першою масштабною подією стане фестиваль-відкриття на Контрактовій пл. у Києві. У його програмі - концерти німецьких та українських гуртів, наймасовіший урок німецької, майстер-класи з робототехніки, театральні вистави, літературний сад просто неба.

Зараз ви читаєте новину «Зірки прочитали "Садок вишневий коло хати" німецькою мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі