Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 19:34

Зірка фільмів "Антихрист" і "Німфоманка" випустила музичний альбом. Добірка найкращих платівок листопада

Зірка фільмів "Антихрист" і "Німфоманка"  випустила музичний альбом. Добірка найкращих платівок листопада
Шарлота Генсбур вперше за 7 років випустила музичний альбом. Фото: apelzin.ru

У листопаді нові альбоми випустили володарі "Греммі" Тейлор Свіфт та Сем Сміт, актриса Шарлотта Генсбур, екс-вокаліст The Smiths Морріссі та один із засновників Oasis Ноель Галлахер. Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими музичними релізами минулого місяця.

Sam Smith – The Thrill of It All

Це другий альбом британського співака Сема Сміта. Музикант прославився ще до виходу своєї дебютної платівки завдяки співпраці з електронним дуетом Disclosure та ді-джеєм Naughty Boy. Після виходу першого альбому In the Lonely Hour отримав чотири премії "Греммі". Записав пісню для фільму про Джеймса Бонда "007: Спектр". Отримав "Оскар" за найкращий саундтрек.Сем Сміт порівняв платівку The Thrill of It All з особистим щоденником. Співає про любовні страждання. У пісні Him просить Бога вибачити його за любов до хлопця.

Taylor Swift — Reputation

За тиждень після релізу шостий альбом 27-річної американської виконавиці Тейлор Свіфт придбали 1,2 млн слухачів. Це дозволило платівці посісти першу сходинку американського чарту Billboard 200. Співачка у новому альбомі перейшла від кантрі до електронної поп-музики. У піснях критикує старих бойфрендів і хвалить нового.

Maroon 5 — Red Pill Blues

Автори хіта "Moves Like Jagger" Maroon 5 записали свою шосту студійну роботу.За словами учасників гурту, альбом Red Pill Blues — про пристосування людини до реальності. Назва альбому — відсилка до фільму "Матриця" 1999 року. Головному героєві стрічки пропонують червону або блакитну пігулку, які символізують болісну правду та безтурботну ілюзію. До співпраці залучили хіп-хоп виконавців Кендріка Ламара, Ф'ючера, ASAP Rocky, LunchMoney Lewis, співачок SZA та Джулію Майклз.

Paloma Faith — The Architect

Голос британської співачки Паломи Фейт порівнюють з вокалом Емі Вайнгауз. 2015 року завоювала нагороду Brit Awards як найкраща британська співачка. The Architect — вже четверта її студійна робота. Під час запису слухала Джиммі Гендрікса та Дженіс Джоплін. Фейт зачіпає теми суспільства і політики. Зокрема пісню Guilty записала під впливом Brexit, а у Warrior говорить про проблеми біженців.

Noel Gallagher's High Flying Birds - Who Built The Moon?

Це вже третій альбом сольного проекту Ноеля Галлахера — одного із засновників культового бритпоп-колективу Oasis. Покинув гурт після сварки зі своїм братом Ліамом, який не так давно випустив свій сольний альбом з характерним звучанням епохи 1990-х. На відміну від брата, Ноель вирішив піти в новому напрямку і замість розслаблених гітарних балад видав жваве динамічне звучання.

Bjork – Utopia

У новому студійному альбомі ісландська співачка Бйорк оговтується від любовної травми, яка визначила похмурий настрій її попередньої платівки Vulnicura. Над записом працювала разом з венесуельським ді-джеєм та продюсером Arca. Це найдовший альбом Бйорк — триває майже 72 хв. Платівку можна було придбати за криптовалюту. А тим, хто замовляв альбом на веб-сайті співачки, подарували бонус у вигляді 100 аудіокоїнів (приблизно 25 центів).

Shamir – Revelations

23-річний співак Шамір з Лос-Анджелеса випустив новий альбом — вже другий за 2017 рік. Свій вокал порівнює з голосом Ніни Сімон, яка "ніби надихалася гелію". Склав нову платівку після тижневого лікування біполярного розладу у психіатричній клініці. Співає про внутрішні страхи та так зване покоління Y, народжене на зламі століть.

Charlotte Gainsbourg — Rest

Шарлотта Генсбур — зірка фільмів Ларса фон Трієра "Німфоманка" та "Антихрист". Вперше за 7 років випустила музичний альбом. Це вже 5-та платівка актриси. Присвячений втраті близької людини — зведеної сестри, яка чотири роки тому покінчила життя самогубством. Більшість пісень співає французькою. Одну з композицій, Songbird in a Cage, Шарлотті написав Пол Маккартні.

Morrissey - Low In High School

Стівен Патрік Морріссі — колишній вокаліст гурту The Smiths. Сольно випустив 11 альбомів. У нових піснях зачіпає теми президентства Трампа, виходу Великої Британії з ЄС, Арабської весни, чесності медіа.

Mavis Staples - If All I Was Was Black

78-річна зірка R&B Мевіс Стейплс цьогоріч випустила спільні пісні з гуртами Arcade Fire та Gorillaz, а також новий альбом — вже 16-й на її рахунку. Протягом багатьох десятиліть є громадською активісткою, бореться проти расизму. Цій темі присвятила й свою платівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брати Гадюкіни" написали пісню про депутатів-злодіїв

Ірландський рок-гурт U2 випустив 14-ий студійний альбом Songs of Experience. До платівки включили 17 композицій.

Зараз ви читаєте новину «Зірка фільмів "Антихрист" і "Німфоманка" випустила музичний альбом. Добірка найкращих платівок листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі