Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2020 19:30

Журнал Time назвав найкращі відеоігри року

Автор: twitter.com
  Гра Hades про давньогрецького бога Загрея, розроблена американською компанією Supergiant Games, очолила топ найкращих за версією журналу Time
Гра Hades про давньогрецького бога Загрея, розроблена американською компанією Supergiant Games, очолила топ найкращих за версією журналу Time

Редакція американського журналу Time обрала найкращі відеоігри 2020 року. До списку ввійшли 10 проєктів.

Перше місце посів Hades від студії Supergiant Games. Це екшен з елементами roguelike (піджанр рольових відеоігор. Характерні особливості - процедурна генерація рівнів, покроковий ігровий процес і перманентна смерть персонажа у випадку поразки. - Gazeta.ua).

В основу сюжету лягла давньогрецька міфологія. Головний герой - Загрей, син Аїда. Намагається втекти з підземного царства мертвих і дістатися до гори Олімп. На цьому шляху йому допомагають боги-олімпійці, які посилають Загрею дари. У кожному проходженні гравець має подолати серію зібраних випадково кімнат із ворогами й нагородами. У разі смерті Загрей повертається на початок шляху, хоча гравець може витратити зібрані раніше скарби на поліпшення характеристик або розблокування нових видів зброї. Численні проходження зв'язуються докупи різноманітними сценами й діалогами, що розкривають передісторію і взаємини персонажів.

"Так звані роуґлайк-ігри, що зосереджуються на складності, реіграбельності та неодноразових смертях, були в моді протягом останнього десятиліття. Але Hades позначає пік цього піджанру на сьогодні. Арт бездоганний, різноманітні бої чудові, системи прогресування надихають. Hades переосмислює, як історія може розгортатися у грі, призначеної для того, щоб проходити знову і знову", - йдеться у висновку Time.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіану Рівз, свобода дій і беззаконня: трейлер відеогри Cyberpunk 2077 виклали у мережу

До трійки лідерів потрапили ексклюзиви для консолі PlayStation - пригодницький бойовик Spider-Man: Miles Morales про супергероя Людину-павука та постапокаліптичний екшен The Last of Us Part II про світ після пандемії.

У добірці також опинилася Among Us, реліз якої відбувся 2018-го. Це пояснюють популярністю, якої багатокористувацька гра на соціальну дедукцію набула завдяки стримерам і блогерам на YouTube та Twitch.

Топ-10 ігор 2020-го за версією Time:

1. Hades

2. Spider-Man: Miles Morales

3. The Last of Us Part II

4. Among Us

5. Animal Crossing: New Horizons

6. Ori and the Will of the Wisps

7. Call of Duty: Warzone

8. Microsoft Flight Simulator

9. Fall Guys

10. Tony Hawk's Pro Skater 1+2

18 листопада оголосили номінантів на головну відеоігрову премію The Game Awards 2020. Лідерами за кількістю номінацій стали The Last of Us Part II - представлена у 9-ти категоріях, та Hades - у 8-ми категоріях. Обидві змагатимуться за звання найкращої гри року. Також на головну нагороду претендують DOOM Eternal, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima та Animal Crossing: New Horizons. Церемонія нагородження пройде у прямому ефірі 10 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Журнал Time назвав найкращі відеоігри року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі